– Det er så vidt plass til en halv klasse

Egen komite: Tislegård Ungdomskole har laget en egen komité som tar for seg uteområdet. Tuva Uberg (15), Sadia Ziai (15), Vegard Holm Johannesen (13) og Mina Vebostad (15) sitter i komitéen. Foto: Emilie Kampen Kolberg.

Egen komite: Tislegård Ungdomskole har laget en egen komité som tar for seg uteområdet. Tuva Uberg (15), Sadia Ziai (15), Vegard Holm Johannesen (13) og Mina Vebostad (15) sitter i komitéen. Foto: Emilie Kampen Kolberg.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tislegård Ungdomsskole skal få nytt uteområde nå som E134 bygges ut. Og elevene vet godt hva de vil uteplassen skal bestå av.

DEL

Tislegård ungdomsskole har i det siste hatt litt mindre uteplass enn det de har pleid. Dette er grunnet den nye E134 som bygges ut.

Men elevene ser på dette som en mulighet til å få en større fotballbane, noe de har hatt lyst på lenge. Deler av uteområdet de har i dag har fått stå. Dette er blant annet volleyballbanen, huska og den lille fotballbanen.

Vet hva de vil ha

Elevrådet ved Tislegård ungdomsskole har satt sammen en egen liten komité, som skal snakke for elevene angående uteplassen. Elevrådsleder Tuva Uberg (15), synes det er fint at elevene kan få være med å si sin mening om hva de ønsker skal skje med skolegården.

– De fleste ønsker seg en 11`er fotballbane med en løpebane rundt, sier Vegard Holm Johannesen (13).

Elevene forklarer at fotballbanen de har nå er altfor liten, og at det derfor hadde vært fint med en ny.

– Det er så vidt plass til at en halv klasse kan spille, forteller de.

I og etter skoletiden

Det er flere grunner til at elevene ønsker seg en ellever fotballbane og en løpebane. Det vil bli en sosial møteplass der elever fra forskjellige trinn kan møtes i friminuttene. Komiteen ser for seg at banen ville blitt mye brukt, ikke bare til gym, men også til aktivitetsdager.

Vegard sier at løpebanen kunne blitt brukt til blant annet det man kaller en coopertest. Dette er en test der man skal løpe så langt man kan på 12 minutter.

– Banen kan også bli brukt til fotball- og løpetreninger etter skoletid, mener komiteen.

Byggingen

Foreløpig har de ikke hørt noen klager på at timene blir forstyrret med bråk fra byggingen av E134.

– Det eneste vi hører er når det sprenges, sier Tuva.

Det eneste negative med byggingen er at de har mye mindre plass å boltre seg på. Dette synes elevene er synd siden mange ønsker å være ute og få beveget seg og spilt fotball. Derfor håper de uteplassen kommer fort på plass.

– Vi har ikke fått noen info om når uteplassen skal stå ferdig sier Sadia Ziai (15), som sitter i uteplass-komiteen.

Er bedriftseier som 16-åring

Mindre plass

Det eneste komiteen synes er litt dumt er at uteplassen blir litt mindre enn den gamle.

– Nå får elevene 29 kvadratmeter hver å bevege seg på. Den anbefalte størrelsen per elev er 50 kvadratmeter, sier Tuva Uberg.

De er redd det kan bli litt liten plass hvis alle skal være ute på samme tid, men komiteen er positivt innstilt, og håper det kommer til å gå fint.

Les mer UNG her

Artikkeltags