Gå til sidens hovedinnhold

Skolemat gir helhet i skolepolitikken!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiet i Viken er tydelige på at skolemat i videregående er en av våre viktigste saker for neste periode. Undersøkelser viser at 1 av 5 elever i videregående ikke spiser frokost, og 1 av 10 ikke spiser lunsj. Tallene for hvor mange som har med seg mat faller drastisk fra ungdomstrinnet til videregående.

At mange unge ikke får i seg næringsrik mat i løpet av en dag er et samfunnsproblem. Det er et problem for alle de lærerne som skal lære bort, men opplever elever som er ufokuserte og slitne. Det er problem for alle de elevene som ikke lærer like godt, fordi de ikke har fått i seg mat. Skal Norge, som et av verdens rikeste land, finne seg i at dette samfunnsproblemet ikke løses?

Høyre stadfestet i leserbrev i Lp 13. august at de ikke vil prioritere skolemat, og skylder på at de heller skal prioritere andre ressurser i skolen. Ressurser som vi er helt enig med Høyre om at er viktig; å satse på tidlig innsats og skolehelsetjenesten. At Høyre ikke vil prioritere gratis skolemat viser med all tydelighet at de ikke ser helheten i skolepolitikken, og ikke tar dette samfunnsproblemet på alvor. Vi vet at mette elever lærer bedre og mer, samt at det utjevner sosiale forskjeller.

Mange arbeiderpartistyrte kommuner og fylkeskommuner rundt i Norge har vist at det er mulig å innføre skolemat på gode måter. Arbeiderpartiet har på Stortinget satt av penger til en satsing på skolemat, dessverre stemt ned av regjeringspartiene Høyre, Venstre, Frp og KrF. Selv om vi i Arbeiderpartiet ikke var for Viken fylkeskommune, må vi som seriøst parti ta ansvar og bidra til at Viken blir en god fylkeskommune for sine 1,2 millioner innbyggere. Mange av våre innbyggere er elever på de 54 videregående skolene i Viken, disse elevene må vi ta på alvor. Det gjør Viken Arbeiderparti.

Kommentarer til denne saken