– Utrolig høy kvalitet på årets lopper

MYE Å VELGE I: Bildet er fra Skrimloppa i fjor.

MYE Å VELGE I: Bildet er fra Skrimloppa i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Førstkommende lørdag blir det igjen mulig å gjøre store og små kupp på loppemarked. Da arrangeres nemlig den tradisjonelle Skrimloppa.

DEL

Ett av høstens store loppeeventyr går av stabelen lørdag 21. oktober. Loppemarkedet er Skrim håndballs viktigste inntektskilde, og en lang rekke frivillige møter opp år etter år. Bare på lørdagen da loppemarkedet arrangeres, er det minst 300 frivillige på jobb i Skrimhallen.

Stor giverglede

Den nye loppegeneralen, Ann Rigmor Smørgrav, gleder seg til å åpne dørene lørdag morgen. Hun har vært med som frivillig på Skrimloppa i mange år, og har lang erfaring med alt som leveres inn og arbeidet som ligger bak.

– Jeg har kravlet rundt blant lopper i flere år, men har aldri sett så mange kvalitetstopper som i år. Det er helt imponerende hva folk har gitt, sier hun.

Blant det hun har sett er sølvplett, sølvtøy, modellskip og masse spisestue-møblement. Blant dem fra produsenter som Krognes.

– Vi har også fått inn flotte sko og fine skinnvesker. Givergleden er over alle grenser i år, og det er vi utrolig takknemlige for, sier hun.

Gir restloppene videre

For å få utgiftene ned til et minimum og mest mulig penger til barneidretten, har de konsentrert seg om å få noen andre løsninger for de loppene som ikke selges i løpet av lørdagen. Derfor har de gjort avtaler med blant annet Bymisjonen og Renotec om at de skal hente lopper når loppemarkedet er over.

– Håndtering av restlopper er kjempedyrt, derfor er vi opptatt av å ta et økonomisk ansvar og ikke minst, samfunnsansvar ved å gi loppene videre til noen som trenger det. Slik får vi også flest mulig kroner som går rett til barna som driver med idrett og trenger drakter, trenere og mye mer, sier hun.

Les også: Skrimjentene som scorer og scorer

Skrimjentene som scorer og scorer – Jeg hylte av glede da vi fikk Stabæk

Uunnværlige hjelpere 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags