Det gikk bokstavelig talt unna, da Numedal fikk et nytt idrettslag onsdag kveld: Numedal sportsskyttere.
Dette skyldtes blant annet at Ola Fosshaug hadde gjort et fremragende arbeide på forhånd.
Han ble da også valgt til det nye lagets første leder. Synne N. Tråen ble nestleder, Hallvard Grette kasserer, Christine Landrø Lind sekretær, Gunn Heidi S. Haugen styremedlem og Vegar Lund varamedlem.

Fra drøm til virkelighet

Det nystiftede laget skal være et lokalt tilbud til pistol, rifle, hagle og viltmålskytterne i Kongsberg og Numedal.
Per i dag er det mange Kongsbergss- og numedalsskyttere innenfor disse grenene, men de representerer Oslo Østre, Vestre Bærum, Aron og Nøtterø for å nevne noe.

Toppskyttere til klubben

Det har lenge vært en drøm å samle flest mulig av disse i en lokal klubb og det skjer altså nå.
Blant annet gjelder dette juniorverdensmester Kim Andre Lund, flere ganger VM og EM-deltaker Christine Landrø Lind og mange, mange andre gode lokale utøvere.
– Jeg har nærmere 80 navn på lista mi og har vel vært i kontakt med vel 40, sier Fosshaug.
Det deltok for øvrig drøyt 20 personer på stiftelsesmøtet på Stevningsmogen.

Samarbeider med DFS.

Fosshaug understreker at det nye laget skal samarbeide tett med DFS-lagene, som arrangerer den tradisjonelle bane, 15 meter og feltskytingene.
Disse er tilknyttet Det frivillige skyttervesen, som igjen er en frittstående organisasjon med sterke bånd til forsvaret.
Numedal sportsskyttere tilhører Norges Skytterforbund, som igjen er organisert i Norges Idrettsforbund.
Sist det var et lokalt lag tilknyttet Norges Skytterforbund, var da BK hadde egen miniatyrskyttergruppe, som ble dannet i 1935 med Terje Melby Hansen og Oddgard Flatin, som de toneangivende.
Jobben for det nystartede laget nå blir å finne egnede trenings og konkurransearenaer og har flere alternativer i så måte. Blant annet «Bilklubb», Kongsbergs skytterlags anlegg på Meheia og anlegget i Smådøl.