Slik blir barne- og ungdomssamlingen

KOMMER: Steinar Ofsdal  skal undervise på sjøfløyte.

KOMMER: Steinar Ofsdal skal undervise på sjøfløyte. Foto:

Av

Buskerud folkemusikklag og Folkemusikksenteret inviterer barn og unge fra 7 til 16 år til den årlige samlinga i Prestfoss 7. november. Dagen blir fylt med sang, spell, dans og nysirkus.

DEL

Vanligvis er dette en helgesamling, men av smittevernhensyn er samlingen forkortet til et dagskurs på sju timer, der undervisningen skjer adskilt i grupper.

Folkemusikk

Samlingen foregår på Sigdal museum – Folkemusikksenteret i Buskerud. Deltakerne får en opplevelsesrik dag fylt av folkemusikk og folkedans i møte med fremragende instruktører. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta på kurs i hardingfele, vanlig fele, kveding, sjøfløyte, munnharpe og dans, mens det kreves et visst grunnlag for å delta på torader- og slåttetrommekurs.

Det sistnevnte tilbudet er nytt av året, og vi er så heldige å ha Kjell Tore Innervik fra NMH som instruktør. I tillegg vil Steinar Ofsdal undervise i sjøfløyte. Synne Frogner og Rebecca Lofft underviser i hardingfele, og Bente Storbakken på vanlig fele.

På torader møter elevene Erik Strysse, og på munnharpe Even Westeng. Karolina Westling er instruktør i kveding, og hallingdølene Henrik Opheim Berg og Mikkel Aasberg Arnesen lærer bort dans med vekt på halling. Alle deltakerne får prøve seg på seljefløyte med Trond Vetterstad, og sjonglør og sirkusartist Geir Berge Ottersen byr på aktiviteter knyttet til nysirkus rundt på alle gruppene.


(Saken fortsetter under bildet).

Instrumenter

Aldersgrense for å delta er sju år, og barn og unge opp til 16 år er velkomne både som tidligere og nye deltakere. Er deltakerne medlem av et lokallag kan det søkes om støtte til samlinga, og på den måten dekke en del av utgiftene. Arrangørene vil være behjelpelig med å skaffe instrumenter til låns, dersom det trengs. Ellers må deltakerne ta med sine egne instrumenter.

Kurset arrangeres av Buskerud Folkemusikklag og støttes økonomisk av Viken fylkeskommune, Rådet for folkemusikk og folkedans og Norsk Musikkråd/ KOMP.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken