Gå til sidens hovedinnhold

Snø i høyden, jordskredvarsel i lavlandet

Det har vært så mye nedbør de siste ukene at Meteorologisk institutt har gått ut med varsel om jordskredfare i Numedal og Kongsberg. I høyden har det kommet snø.

Helgen ser ganske grå ut for hele distriktet. Det blir for det meste regn eller yr, med lokal tåke eller lave tåkeskyer. Dette gjelder spesielt på fredag og søndag, for det kan hende vi får noen glimt av sol lørdag.

Men uansett er det ikke nok sol til at jorden vil få et lite tørk, og nå er grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken høy – og har vært høy over lengre tid.

I høyden har det kommet noe snø. Vegglifjellvegen Veglag melder at det har snødd lett over Killingskaret fredag ettermiddag. Kommer det mer snø i løpet av natten vil veien lørdag morgen eller på formiddagen.

Statsmeteorologene varsler at det lokalt kan komme opp mot 30–40 millimeter regn i løpet av døgnet, noe som øker faren for jordskred i vårt område. Høy lufttemperatur og vind kan gi ekstra vanntilførsel fra snøsmelting der det fortsatt ligger snø.

På Yr.no, så anbefaler de nå at du holder deg oppdatert om utviklingen av været, skred- og flomsituasjonen. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring.

SJEKK FORHOLDENE PÅ HYTTA DI!

Kommentarer til denne saken