Gå til sidens hovedinnhold

Snøen volder Bjøntegaard hodebry

Artikkelen er over 2 år gammel

Erlend Bjøntegaard drømmer om VM-medalje i Østersund, men erkjenner at han ikke er helt trygg foran lørdagens sprintrenn.

Bevern-løperen har ikke testet formen i konkurranse siden 18. februar. Han håper han har dratt med seg overskudd inn i VM, men akkurat nå er han smått usikker både på formen og været.

– Jeg skulle ønske jeg hadde et klinkende klart svar på hvordan stoda er, men jeg må innrømme at jeg er litt usikker. Det været som har kommet nå, har gjort at ting er blitt ganske så annerledes. Løypa er hard i seg selv, men den snøen her gjør det ikke noe lettere. Jeg er forberedt på at det kommer tøffe konkurranser framover, sier Bjøntegaard til NTB.

Må være taktisk og kalkulerende

På torsdagens mixedstafett var det nesten vindstille på stadion, mens forholdene ute i sporet var atskillig tøffere. Bjøntegaard sier det blir viktig å være taktisk og kalkulerende på sprinten, ikke minst siden man aldri vet om det blir vindfullt i Østersund.

– Det å komme inn og sprenggå på en førsterunde ... da er det fort gjort å gå på seg for mye melkesyre til de to neste. Å komme inn med stive bein på stående og skyte i den vinden her, det kan bli fryktelig vanskelig. Det har vi også sett tidligere i konkurranser her i Østersund.

– Det er mange usikkerhetsmomenter. Man skal selvsagt gå offensivt til verks, men må også være litt kalkulerende og klare å håndtere situasjonen når man står i den. De som gikk mixedstafetten har sagt at det var tøffe forhold i løypa, men ikke så tøft på standplass. Det er det jeg forsøker å forberede meg på nå, vurderer han.

Håper på en medalje

– Hva skal så til for å sikre seg sin første VM-medalje i VM?

– Jeg er veldig opptatt av at jeg må få ut det jeg er god for akkurat den dagen. Om det holder til medalje eller en plass rett utenfor, det vet jeg ikke. Men jeg ønsker å legge opp løpet slik at jeg får ut mitt potensial. Og det blir viktig å greie å disponere løpet på riktig måte, slik at man ikke er for sliten på standplass, sier Bjøntegaard.

28-åringen legger samtidig ikke skjul på at det er et naturlig steg for ham å kapre en VM-medalje snart.

– Det er klart at jeg tenker på, og ikke minst tror på, et optimalt løp, og at det gir meg en medalje. Så får vi se hva jeg har bygget opp av overskudd og form, sier han.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken