Sørøst politidistrikt opplyser at tett snødrev tidlig på natta førte til vanskelige kjøreforhold.

– Vi hadde veldig mange trafikkulykker fram til tre-fire tida. I alt er det snakk om mellom 15 og 20 utforkjøringer og kollisjoner, sier operasjonsleder Tore Grindem til NTB lørdag morgen.

Det ble utstedt gult farevarsel for snø i Buskerud og Vestfold fredag og natt til lørdag. Vegtrafikksentralen ba fredag kveld trafikantene om å vise hensyn, avpasse farten og kjørestilen og kjøre etter værforholdene.

Bedre forhold lørdag

E134 var stengt en periode natt til lørdag i forbindelse med bergingen av et vogntog. Det kjørte av veien fredag kveld mellom Seljord og Notodden.

Grindem sier kjøreforholdene bedret seg på morgenen, da snøen ga seg.

– Det er flere bare veier nå, blant annet på E18, men det er all grunn til å likevel kjøre forsiktig i morgentimene. Det er meldt litt varmere, og da blir det raskt glatt, sier Grindem.

Mer en normalt

Det var ingen alvorlige trafikkulykker i Sørøst politidistrikt, men i Rælingen i Viken kjørte en bil tunnelveggen i Rælingstunnelen. To menn i 20-årene ble skadd, den ene alvorlig.

– Vi har hatt flere trafikkuhell enn normalt. Flere bilister har sklidd eller kjørt av veien, men vi har ikke hatt andre alvorlige hendelser, sier operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt.

På E6 ved Sarpsborg kjørte blant annet et vogntog på en personbil bakfra i forbindelse med en oppbremsing.

Politiet i Innlandet sier det var en del hendelser fredag kveld, men at det natt til lørdag ikke har vært noe hendelser på veiene i politidistriktet.

(©NTB)