I 2019 kjøpte Roger Andersen kongsbergselskapet Bryn Bydrift AS, et selskap som Per Ole Bryn etablerte i 1985 med sin bror, da under navnet Brødrene Bryn.

Nå har selskapet igjen fått nye eiere, ved at Oslo-selskapet Sefbo har kjøpt det opp. Andersen sier at det ikke var noen spesiell grunn til at han solgte, annet enn at han fikk et godt tilbud.

– Jeg fikk en telefon med et godt tilbud, det er ikke noe annet enn det, sier han.

Andersen vil ikke ut med hvor mye han solgte selskapet for.

LES OGSÅ: Fra og med i dag jobber Julie (35), Maya (35) og Eirin (38) «gratis» ut året

Godt drevet selskap

De nye eierne, Sefbo, er et konsern som består av flere selskaper som tilbyr tjenester innen drift og forvaltning i borettslag og sameier. Sefbo ble etablert i 2019 og holder til i Oslo. De utfører blant annet hage- og gartnertjenester, snørydding, renholdstjenester og renovasjonstjenester.

Konsernsjef i selskapet, Tommy Fredriksen, sier til Lp at de ønsket å kjøpe Bryn Bydrift da de alt har etablert seg i Oslo, Asker og Bærum og Drammensdistriktet. Da var det naturlig å gå litt utenfor dette området.

– Kongsberg var et godt alternativ, og vi fant Bryn Bydrift som er et spennende og godt selskap, drevet av flinke folk, sier konsernsjefen.

Nå er målet å bygge Bryn Bydrift slik at de kan ha flere typer tjenester.

– De er i dag gode på vintervedlikehold og eiendomsforvaltning. Gjennom vårt system får de mulighet til å utvide virksomheten, til å drive med gartner-tjenester, renhold og vaktmestertjenester, som kundene kan dra nytte av.

Det innebærer også at de må ansette flere folk – uvisst hvor mange.

– Vi vil trenge flere ansatte, ja.

Fredriksen vil heller ikke ut med hvor mye de betalte for oppkjøpet.

Utover Kongsbergs grenser

Harald Brekke, daglig leder i Bryn Bydrift AS, sier i en pressemelding at de fortsatt vil brøyte, strø og feie, i tillegg til at de nå kan tilby en rekke andre tjenester.

Selskapet vil også utvide satsingen utover Kongsberg – i retning Drammen.

– Vi har store mål for Bryn Bydrift. Vårt mål er at vi skal bli en foretrukket totalleverandør inn mot boligselskapene. Tidligere har vi vært store på brøyting. Nå jobber vi for at Bryn skal bli en leverandør av tjenester hele året. Fra A til Å, sier han.

I 2019 jobbet to personer som fulltidsansatte i selskapet. Høsten 2021 er det 14 ansatte i selskapet. Brekke sier at de nok kommer til å øke antall ansatte sakte, men sikkert.

– Vi går en spennende tid i møte, sier Brekke.