Det skriver Musikkteatret i en pressemelding.

Overnatting

Kongsberg Musikkteater stiller sine lokaler gratis til disposisjon, og billettinntektene vil gå uavkortet til artistenes livsopphold, skriver de videre.

Pressemeldingen er sendt fra daglig leder Per Gustavsen. Han skriver at Hotell 1624 på Kongsberg bidrar med overnatting og bevertning for kompaniet.

– Enkelt

I pressemeldingen står det: The Grand Kyiv Ballet har noen av verdens aller beste ballettdansere i ensemblet. Kompaniet var i Frankrike for å avrunde turneen med sine siste forestillinger da Russland invaderte Ukraina. De oppholder seg nå i Polen. Dit reiste de med busser da invasjonen gjorde det umulig å dra hjem. Lørdag 9. april kommer de til Kongsberg med forestillingen Svanesjøen.

Kompaniet består av 28 dansere – de fleste i alderen 25–28 år. Halvparten av kompaniet kommer fra Kyiv, den andre halvparten er fra Kharkiv, står det i pressemeldingen.

– De har per dags dato ingen steder å bo, kanskje heller ingen sted å reise tilbake til, da hus og hjem i verste fall er jevnet med jorden. Sett i et slikt perspektiv er det enkelt å ta beslutningen om å hjelpe, sier Gustavsen i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Skoler og barnehager får utdelt jod-tabletter

La ned alt i forrige runde: – Vi må snu oss rundt og begynne på nytt

– Typisk for Kongsberg å stille opp

700 flyktninger i vente på Raumyr: – Dette skal vi klare!