Slik blir sommertog-dagen i Kongsberg

FOLKELIV: I Vikersund var det folkefest da Sommertoget trillet inn på stasjonen. Hvordan blir det i Kongsberg i dag?

FOLKELIV: I Vikersund var det folkefest da Sommertoget trillet inn på stasjonen. Hvordan blir det i Kongsberg i dag? Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunen har planen klar til Sommertoget kommer. Tar du turen til Kongsberg stasjon?

DEL

Sommertog-dagen har kommet til Kongsberg. Fra 12.15 til 12.45 skal toget stoppe i teknologibyen på sin vei fra Bø til Vestfossen.

Så noe langt opphold blir det ikke, men mer en nok for kommunen til å kunne vise fram noe av det Kongsberg har å by på. Slik blir programmet på spor 1:

– Vi planlegger innslag med SFO-barn fra 2. til 4. klasse fra grunnskolene Gamlegrendåsen, Madsebakken, Wennersborg og Raumyr som synger Kongsbergsangen. Deretter skal barn fra Tislegård barnehage vise sine forskerferdigheter på iPad, fortalte Bernt Søraa, rådgiver i Kongsberg kommune, til Laagendalsposten i forrige uke.

I tillegg er det også lagt opp til  jazz fra ungdomsmusikere og besøk av en robot fra Vitensenteret.

Bergverksmuseet vil være på plass med Bergmann/Bergkvinne. Og Alfhild Skårdal og Halvor Sælebakke fra museet skal være med toget fra Bø og skal presentere både bergverket og byens historie på togturen.

Også Laagendalsposten vil være med på toget fra Bø. Vi rapporterer direkte, både fra togturen og stoppet på Kongsberg, på våre hjemmesider.

Ordføreren kommer

En som også vil være på plass er ordfører Kari Anne Sand. For noen uker tilbake var hun usikker på om hu ville rekke det grunnet formannskapet og åpning av høyskolen.

Men tirsdag bekreftet hun at hun vil være på plass for å ta imot toget. Som er ganske så passende. Da NRKs opprinnelige plan om å droppe et stopp i Kongsberg ble kjent, var Sand blant de mest høylytte for å Sommertoget til byen.

Stor pågang?

Men noe som ennå ikke er klar er hvor mange Sand, barnekoret, jazzungdommen og roboten får med seg på spor 1 på Kongsberg stasjon i dag. Men med lovende prognoser om været, bør sjansene for et stort antall fremmøtte være gode.

Blir det over 1.000 stykker?

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags