Kvart over tolv onsdag triller Sommertoget inn på Kongsberg stasjon. Da håper kommunen at mange av Kongsbergs innbyggere tar turen til stasjonen med flagg og plakater, og for de som har det; KIF-genser eller bergmannsdrakt.

– Ta med matpakka til stasjonen. Møt opp med flagg og plakater. De som har KIF-gensere eller bergmannsdrakter oppfordres til å ta dem på. Vi håper på stort fremmøte, sa Bernt Søraa, rådgiver i Kongsberg kommune, til Laagendalsposten om togbesøket i forrige uke.

1.000 stykker

Og skal de matche det som har blitt gjort andre steder, må folket møte opp i store mengder.

Da Sommertoget stoppet innom Vikersund 3. august, hadde nesten 1.000 personer møtt opp på stasjonen for å ønske NRK-toget velkommen. Flere påpekte til Bygdeposten at de aldri hadde sett så mange mennesker på én gang i Vikersundgata.

I Åmot hadde også folket samlet seg på imponerende vis. Der tok rundt 500 personer imot Sommertoget med flagg og plakater. Også i Ål i Hallingdal troppet de opp med flagg på stasjonen for å ta imot toget.

Frieri og skrivefeil

Men selv om oppmøtet i Buskerud har vært mer enn godkjent så langt, må Kongsberg-folket virkelig møte opp om de skal slå resten av landet. Da Sommertoget kom til Jæren og Rogaland ble de tatt imot av flere tusen personer.

Og på Brusand i Rogaland var det rundt 10.000(!) personer på plass da toget stoppet.

Men minneverdige øyeblikk kan skapes på andre måter enn store folkemengder. Man kan benytte anledningen til å gjennomføre noe spesielt. Som Kåre Børli (64) fra Hemnes som padlet ut i vannet langs sporet og holdt opp en plakat ned et frieri til samboeren Merethe da toget kjørte fordi huset hans. Han fikk for øvrig ja.

Sommertog-teamet har også bydd på noen artige øyeblikk, selv om ikke alle var planlagt.

I forkant av besøket en liten sørlandskommune, hadde NRK trykket opp t-skjorter og gensere med "Æ <3 Marnadal" på.

Problemet er bare at Vest-Agder-kommunen heter MarnaRdal. Så det ble litt pynting med tusj i siste liten på Sommertoget før ankomsten.

LES OGSÅ:

Hvordan skal Kongsberg imponere TV-seerne i en halvtime?

Dette skjer når Sommertoget kommer: – Vi håper på full rulle