Erlend Viken trio er aktuelle med ny plate; «Fete Slåtta». Dette er trioens tredje skive. Torsdag var det plateslipp i Oslo, fredag var det frislipp (ifølge bassisten) på EnergiMølla.

De 11 oppmøtte publikummerne fikk et eksklusivt møte med slåtter i drakt som kun disse tre i samspill klarer å kle på dem. Trioen består av Erlend Viken på diverse feler, Marius Graff på elgitarer og Sondre Meisfjord på kontrabass.

Trioen har en tydelig god kjemi på scenen og like god kontakt seg imellom som de har med publikum – dette er prima musikere som klarer å balansere den instrumentelle dyktigheten med en uformell tone i scenefremførelsen. Stemningen var på topp!

Publikum fikk servert hovedsakelig slåtter fra den nye plata; fete springleiker, utsøkte reinlendere, asymmetriske overganger til valdresspringarer og til slutt en halling som fikk Jondølene til å kaste seg ut i en gangar foran scenen!

Trioen har blitt omtalt til å befinne seg sjangermessig i overganger mellom folkemusikk, jazz, blues og rock. Her burde flere Kongsbergpublikummere kjent sin besøkelsestid – hvor var jazzfolket, for eksempel? Sorry, folkens, dere gikk glipp av noe her. Men fortvil ikke; Erlend Viken Trio får vi garantert høre mer til og heldigvis kan vi fram til neste konsert lytte til skiva Fete Slåtta i en musikkspiller nær deg!