Miners håper på 1.500 tilskuere

HÅPER PÅ NY FEST: 1.500 tilskuere kom for å se kamp to av NM-finalen mot Asker i Kongsberghallen. Nå håper Miners på en ny festkveld i hallen når de skal spille europacupkvalifisering torsdag kveld. Foto: Ole John Hostvedt

HÅPER PÅ NY FEST: 1.500 tilskuere kom for å se kamp to av NM-finalen mot Asker i Kongsberghallen. Nå håper Miners på en ny festkveld i hallen når de skal spille europacupkvalifisering torsdag kveld. Foto: Ole John Hostvedt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Kjøp billetter på nettet og vær tidlig ute, for her kan det bli trangt om saligheten, lyder oppfordringen fra André Langrin Hansen foran torsdagens europacupkvalifiseringskamp.

DEL

For han og de andre ildsjelene i Norges beste basketlag Kongsberg Miners håper folk går mann av huse for å se de lokale basketheltene spille mot ukrainske Cherkaski Mavpy torsdag kveld.

– Jeg håper jo at flest mulig kjøper billettene sine på nettet. Det sparer oss for mye arbeide og gjør at folk også lettere finner sine plasser på tribunene, sier Langrin Hansen, som er arrangementsansvarlig.

16 år siden sist

Det er 16 år siden BK basket spilte i europacupen.

I 2002 spilte Penguins mot et lag fra Estland og et fra Finland, men eventyret ble kortvarig.

Miners kunne spilt europacup forrige sesong men valgte da å takke nei.

I år har de sagt ja til muligheten.

– Vi i styret spurte om det var sportslig forsvarlig og når sportslig utvalg svarte ja, ga vi klarsignal for det, sier leder Terje Lund Østern i Kongsberg Miners.

Han som alle de andre med et stort baskethjerte gleder seg til kampen.

Håper å gå i pluss

Det å delta i denne europacupkvalifiseringen er ingen billig affære.

Blant annet skal de betale et depositum på 10.000 Euro eller 95.000 kroner.

– Vi skal betale transport og hotellopphold for tolv spillere, seks ledere samt for dommere og FIBAs representant, forteller Terje Lund Østern.

– De kommer onsdag og drar igjen fredag, mens det er motstanderlaget som betaler når vi kommer til Ukraina i neste uke, for å spille returoppgjør.

– Hva er budsjettet for kampen?

– Det er ikke helt enkelt å svare på, men det er på vel 100.000 kroner, sier Langrin Hansen.

Mye jobb

Det ligger mye jobb bak et sikt arrangement.

Og etter trekningen av motstandere i august i år, har Miners jobbet hardt for å forberede seg til denne kampen og ikke minst til ligaen, som starter med hjemmekamp mot Ammerud i Kongsberghallen lørdag kveld.

– Riggingen i hallen starter allerede onsdag, for da skal våre gjester ha trening onsdag kveld og torsdag formiddag, forteller Langrin Hansen.

Torsdag morgen tar arrangørene og deres gode medhjelpere i kommunen fatt på utsettingen av tribuner.

– Vi har fått tillatelse fra brannvesenet til å øke tilskuertallet i hallen, noe vi selvsagt er veldig glade for, sier Lund Østern, men dette betinger blant annet at det er brannmannskaper til stede under oppgjøret.

Det blir plassert tribuner på begge kortendene, mens det på den sisten hvor sekretariatet, spillere og presse er plassert skal det også rigges opp et TV-studio.

Langrin Hansen regner med at nesten 50 frivillige vil være i aksjon under kampen.

Vises på Eurosport

Eurosport Norge skal sende kampen direkte og det har blant annet knyttet til seg Torgeir Bryn, den eneste nordmannen som har spilt i NBA, som ekspertkommentator.

Laagendalsposten og Amedia skal for øvrig viser alle Miners' kamper i basketligaen.

Kypros neste?

Og hvis Miners går videre etter å ha møtt Cherkaski Mavpy i to kamper, venter kypriotiske Keravnos i andre kvalifiseringsrunde.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags