Vant semifinalen med 59 poeng

FINALEKLARE: Mikal Gjerde (t.v.) og Tobias Rotegård (nr fem f.v.) spiller finale i C-EM for U18 med Norge søndag kveld.

FINALEKLARE: Mikal Gjerde (t.v.) og Tobias Rotegård (nr fem f.v.) spiller finale i C-EM for U18 med Norge søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norge spiller om opprykk til B-EM søndag kveld

DEL

Å kalle Norges seier mot Moldova i semifinalen i C-EM i basket for U18 overlegen er en underdrivelse, i den grad det er mulig. Men Mikal Gjerde, Tobias Rotegård og resten av de norske laget var så suverene allerede fra første tip off at FIBA nesten burde vurdert å innføre en såkalt «Mercy Rule» på stedet, hvor man avslutter kamper om ledelsen blir for stor,

For etter den første perioden, ledet de norske gutta med 41-7! Moldova reduserte ledelsen med ni poeng i den andre perioden, men etter pause fortsatte Norge å øke ledelsen igjen. Den tredje perioden vant de 22–11 og den siste med 33–10.

Til slutt vant de 108–49. En seiersmargin på 59 poeng.

Miners-guttene var begge sentrale i seieren. Mikal Gjerde var nok en gang den norske spilleren med flest poeng. Han scoret 16 poeng og bidro også med sju returer, fem assists og to steals. Tobias Rotegård var nestemann på lista med 12 poeng. Han hadde også tre returer og én assist.

Søndag kveld spiller de finale. Der møter de vertsnasjonen Kypros, som overraskende slo Malta med 67–64. Norge og Kypros møttes i gruppespillet og da vant de norske gutta med 15 poeng. Kampen starter 18.30.

Vinneren av C-EM, sikrer seg opprykk til B-gruppa. Det vil både Rotegård og Gjerde nyte godt av, i så fall. Begge er tilgjengelige for U18-spill også neste år.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags