Slik skal Tande løse «bom-problemet»

TRENER: Daniel Andre Tande skal bruke mye tid på å bli vant med forskjellige bommer før vintersesongen igjen starter.

TRENER: Daniel Andre Tande skal bruke mye tid på å bli vant med forskjellige bommer før vintersesongen igjen starter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Daniel-André Tande (22) slet med å tilpasse seg enkelte bakker i verdenscupen forrige sesong. Nå håper han at han har funnet løsningen på problemet.

DEL

MIDTSTUEN: 22-åringen overrasket en hel hoppverden da han gikk til topps i det første verdenscuprennet forrige sesong i Klingenthal, men utover vinteren varierte resultatene noe mer for Kongsberg-gutten.

Mye av grunnen til det var at han fikk problemer med å venne seg til flere av hoppbakene som blir brukt i verdenscupen. Forskjellige høyder på bommene i tilløpet gjorde nemlig at han slet med å finne den optimale sittestillingen i enkelte baker.

Det problemet har han imidlertid en plan om å løse i sommer.

- Jeg har et par renn hvor jeg var ganske langt ned på listen. Målet blir nå å få luket bort de få rennene der og bli mer stabil. Jeg må bli enda flinkere med sittestillingen i kjøringen. Jeg må klare å komme i samme utgangsposisjon uansett om det er brattere, flatere, lav bom eller høy bom, sier Tande til Nettavisen.

LES OGSÅ: Nå er Daniel-André Tande endelig landslagshopper

Håper løsningen finnes i Midtstuen

Løsningen har han trolig funnet i Midtstubakken der han kommer til å tilbringe en del timer under sommerens sesongoppkjøring. I 90-metersbakken i Oslo er det nemlig mulig å justere høyden på bommen.

I tillegg har han planer om å passe på å hoppe i forskjellige bakker hjemme i Norge.

- Her i Midstuen har man ulike bommer. Her kan man justere høyden på dem, så man kan variere litt her også. Jeg må variere mellom lav høyde, høy høyde og middels høyde. Og så må jeg stikke en del til Lillehammer og Trondheim for å hoppe der.

- Alle bakkene har litt forskjellig tilløp, så det er mye man kan gjøre. Det er bare å bruke fantasien, forklarer Tande.

Stöckl: - Det høres enkelt ut, men...

Landslagstrener Alexander Stöckl tror 22-åringen kan bli en vanskelig hopper å hamle opp med, hvis han får orden på problemet.

- Hvis han finner ut av det, så blir han helt sikkert mer stabil. Det betyr at han kommer til å få flere resultater på høyde med det han gjorde i Klingenthal, sier Stöckl til Nettavisen.

Østerrikeren forklarer imidlertid at det på ingen måte er noen enkel oppgave.

- Det høres enkelt ut, men det er en utfordring å finne den optimale posisjonen for å komme gjennom overgangsbuen mot hoppet på best mulig måte. Dynamikken man har gjennom overgangsbuen er avgjørende for et godt skihopp, forklarer Stöckl.

LES OGSÅ: Tande ble «mobbet» for 242 meter...

NYTER SESONGOPPKJØRINGEN: Daniel-Andre Tande trives i vårsolen i Midtstuen.

NYTER SESONGOPPKJØRINGEN: Daniel-Andre Tande trives i vårsolen i Midtstuen. Foto:

Rykket opp til A-laget

Tande håper imidlertid at han skal ha gode forutsetninger for å bli enda bedre i hoppbakken før neste sesong.

Tidligere i vår mottak han den gledelige, men ikke uventede meldingen om at han rykket opp fra B- til A-landslaget.

- Det er noe man har drømt om siden man var liten unge. Jeg husker jeg alltid drømte om å komme med på A-landslaget. Det var utrolig morsomt å endelig oppnå det målet. Nå gleder jeg meg bare til å jobbe videre med det beste laget i verden, sier Kongsberg-hopperen.

Han har allerede gjennomført en rekke økter på plast i Midtstuen og ser frem til resten av sommerhoppingen.

- Jeg føler at jeg har startet på et veldig høyt nivå sammenlignet med i fjor sommer. Det viser at jeg har progresjon i det jeg holder på med. Det gir en liten trygghet. Nå blir det bare å jobbe ut ifra det utgangspunktet jeg har, forklarer 22-åringen.

Hoppernes verdenscupturnering på plast, også kjent som sommer grand prix, starter i franske Courchevel 16. juli.

LES OGSÅ: Daniel-André Tande har signert ny avtale med Fischer

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags