For etter å ha blitt ydmyket av Solberg i NM-kvalifiseringen tirsdag, var det mange som var spente foran fredagskveldens oppgjør mot Åskollen.
Men eventuelle tvilere må legge bort skepsisen, for KIF-spillerne viste at de ikke har tenkt å bli noen kasteballer i 3. divisjon. 4-1 seieren over Åskollen var rett og slett imponerende.
En av dem som kanskje var aller gladest var Jon Brenden.
– Jeg har hatt sommerfugler foran denne kampen i hele vinter, sa en lykkelig Jon Brenden etter premièren.
Jon ble kåret til kampens KIF-spiller. En avgjørelse som ikke var helt lett for juryen, for de hadde veldig mange gode kandidater å velge blant.
– Det var fryktelig moro å vinne. Det var mange kompiser og bekjente på sidelinja, sier den tidligere Skrim-spilleren Brenden, som håper at det fortsetter på samme måte for hans nye klubb.
– Jeg lover i hvert fall å gi full guffe.

Kyniske og aggressive
KIF har tidligere villet framstå som et spillende lag. Det har trener Frode Johannessen lagt på hylla.
– Foran denne kampen terpet jeg på to ting: Kynisme og aggressivitet, sier en glad KIF-trener.
– Finspillet får vi ta fram senere. Først må grunnmuren bygges.
Han kunne glede seg over mye av det spillerne hans presterte i 90 minutter på kunstgresset i Idrettsparken, men han var tydelig spent - naturlig nok.
– Vi løper til vi stuper, hylte han til spillerne sine etter at de ledet 3-1.
– Uff! Beina er som aspeløv! stønnet samme Johannessen noen minutter før full tid.
Han torde ikke å feire før fløyta gikk for full tid.
Han fryktet Åskollen før kampen. Ikke minst grunnet deres storvokste angripere eller fyrtårn, som han karakteriserte dem som, men det skulle vise at frykten var ubegrunnet.
– Bra! Veldig bra! ropte en fornøyd fotballeder Kenneth Fredheim, som holdt sportslig leder Lars Tjærnås orientert med tekstmeldinger.
– Lars var fornøyd, smilte Kenneth.

Ville noe hele tiden
Rødtrøyene ville noe hele tiden fredag. Med Ronny Hvambsahl tilbake i mål, Jostein Løvsletten tilbake i forsvar og nykommer Magnus Hunemo på midtbanen stemte det meste. Roen var tilbake.
Og det var 18 år gamle Joakim Berge, som fikk gleden av å score det første KIF-målet i 3. divisjon i år, da han kjempet med seg ballen utenfor 16 meterstreken og avsluttet med å skyte via keeper og i mål.
Gjestene utliknet like etterpå, da Thomas Backe klinte til ballen fra 20 meter. KIF-keeper Hvambsahl var ikke helt i balanse, for ellers burde han avverget utlikningen.
Jon Brenden sørget for ny ledelse etter bare to minutters spill av andreomgangen etter et hjørnespark signert Øystein Dalen. Dalen tok også hjørnesparket som foranlediget 3-1 ledelsen. Ballen havnet til slutt hos Yngve Dalquist, som scoret sikkert. Sean McGuinness, som kom inn for Jostein Løvsletten, avsluttet scoringsballet med å kline inn det fjerde målet.

KIF - Åskollen 4-1 (1-1)
3. divisjon avdeling 8
Idrettsparken kunstgress
Tilskuere: 100
Dommer: Børre Kristensen, Vestfossen
1-0 15. min. Joakim Berge
1-1 20. min. Thomas Backe
2-1 47. min. Jon Brenden
3-1 73. min. Yngve Dalquist
4-1 88. min. Sean McGuinness
Gule kort: Jørgen Albertsen, Yngve Dalquist og Morten Johansen, alle KIF og to til Åskollen


(SITAT)

- Jeg har hatt sommerfugler foran denne kampen i hele vinter.

Jon Brenden