Mattis og Borka til Langedrag

Artikkelen er over 3 år gammel

Røverhøvdingene Mattis og Borka med sine riddere møtes til sin årlige ridderturnering på  Langedrag Naturpark.  

DEL

På Middelalderdagen blir det et stort hesteshow der ridderne med sine hester måler seg i presisjon, fart og spenst. Flere andre dyr blir også med i showet, skriver Langedrag naturpark i en pressemelding.

Aktiviteter

Lørdag kler Langedrag seg i middelalderstil for å støtte opp om Middelalderuka som starter i Numedal, - Middelalderdalen.

Det blir et mangfold av aktiviteter også for besøkende. Bueskyting, plantefarging, pinnebrødsteking, steinsliping, stylter, takkebakst, salg av div artikler,  samtidig som de besøkende får mulighet til ridning, balanselek på hesteryggen, bli med inn til elg, fjellrev og reinsdyr. Det blir også fôring av moskus, ulv og gaupe.

Riddere

Opptil 30 aktører vil ta del i middelalderdagen, et show som er bygget på den helt spesielle tillit og samarbeid  som kan bygges mellom mennesker og dyr.

Å hoppe hinder stående på to hester samtidig er det ikke så mange andre i landet som gjør, men «røverdatter Ronja» lever med hestene og vil vise noe av dette.

Speilridning og 4-spannkjøring der ridderne viser presisjon, voltige med spenstige hopp opp på hesteryggen i fart står det respekt av!

Du vil også kunne oppleve at elg eller reinsdyr kommer når «ridderfolket» roper, og kan bli med på tur innover fjellet,  ja det er nok kun de som lever iett med dyrene som kan få det til… men på Langedrag skjer det! Til og med ulvene vil kanskje gi sin sang til ridderne, ja her vil det bli mulighet for de helt store sjeldne opplevelsene.

LES OGSÅ: Langedrag er et miljøfyrtårn

LES OGSÅ: Fjordhestens dag på Langedrag

LES OGSÅ: Flyttet til de store gutta

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags