Hjemmelaget vant komfortabelt 98–63 og tar juleferie på tabelltoppen.
– Vi forandrer ikke på målsettingen vår selv om det har gått langt bedre enn antatt på forhånd, sier BK-trener Stein Erik Rotegård.
Målet er fortsatt å bygge opp et godt lag bestående av unge spillere fra BKs egne rekker.
Så langt har han og trenerkollega Axel Langaker lyktes godt og lite tyder på at kongsberglaget blir dårligere etter jul.
Snarere tvert i mot.

Måtte hente juniorspiller

Tidligere BK og Penguins-trener Ron Billingslea, som nå leder trondheimslaget, hadde nok håpet på å gi serielederne hard kamp.
Ikke minst fordi laget hans slo Centrum, som BK-gutta slet hardt med.
Men med bare fem spillere til rådighet var laget hans sjanseløse.
– Vi har mange skader og en spiller dukket heller ikke opp, da vi dro fra Værnes, sier Trondheim Tormados toppscorer Ole Magnus Trobe.
Til Kristiansand dro de med fire spillere. Til kampen i Kongsberg fikk de flysendt en junior, slik at de kunne stille lag.
Likevel klarte Trobe & co. seg rimelig bra og tapte «bare» med 35 poeng.

Solheim Hansens gjestevisitt

Kongsberggutten Hans-Thyge Solheim Hansen har spilt i basketligaen både for Penguins og 3B.
Nå har han langt ligaspillet til side til fordel for jusstudier.
Han var med på å fikse BKs seier mot Centrum og gjorde en bra innsats mot Trondheim Tornados søndag, men det ble med disse to kampene.
– Jeg drar til Australia i romjula i forbindelse med studiene, sier Solheim Hansen, som dermed ikke er tilbake i BK-trøya før neste sesong igjen.

BK – Trondheim 98–63
(19-13, 50-28, 71-46)
1. divisjon menn
Kongsberghallen
BKs poengscorere: Bjørnar Andreassen 14, Stian Gustavsen 13, Magnus Lunde Engen 13, Øivind Lundestad 12, Anders Lunde Engen 9, Tor Erlend Bognæs 7, Bjørn Lundestad 6, Hans-Thyge Solheim Hansen 6, Eirik Roa 6, Henrik Aabelvik 5, Aleksander Heistad 2 og Henrik Raftsjø 1
Trondheim Tornados toppscorer: Ole Magnus Trobe 23