(Drammens Tidende)

KIF manglet det meste etter pause mot Konnerud fredag kveld. Både trener, innbyttere, energi og normalt nivå var langt unna.

KIF måtte klare seg uten trener Steffen Jenssen, som var i Trondheim med Notodden, og manglet skadde spillere som Jon Tore Kjørstad og Even Omholt. Bortsett fra juniorer, var det kun Joakim Arnstad fra A-laget på benken for KIF.

Det startet trådt på Konnerud kunstgress for KIF, men etter et kvarter kom de litt mer inn i normal rytme. Det førte også til sjanser og mål.

Nære to mål

Midtveis i omgangen slo Jørgen Hagen en corner som fant Rune Wårviken på bakerste stolpe. Han headet ballen tilbake over alle, i stolpen og i en Konnerud-forsvarer som fomlet ballen i eget mål.

Og like etter var Wårviken nære 2–0. Han fikk sjansen alene med keeper, men skuddet ble reddet av en beinparade.

– Det plager meg at ikke den sitter. Da kunne det blitt en annen kamp, sier Wårviken.

Kollaps

I stedet fikk hjemmelaget starte andre omgang ett mål bak. Og om KIF hadde overtaket i første omgang, hadde Konnerud det til gagns etter pause. KIF virket slitne og energiløse. Spillere lette etter andre som skulle stå fram og ta ansvar. Og i en kamp hvor de sårt hadde trengt innbyttere, var det knapt noen å ta av.

Hjemmelaget presset og presset og fikk en fortjent redusering etter rundt 70 minutteres spill ved Petter Dahle Kristensen. De fikk mange gode sjanser til å ta ledelsen, men KIF slapp billig unna. I alle fall til det 87. minutt.

En kontring, en av mange for hjemmelaget, fant innbytteren Espen S. Elvemo som banket inn 2–1. Fullt fortjent, får vi si.

– Den første omgangen vår er ganske bra, men etter pause er det nære terningkast én, sier Wårviken.

– Kanskje vi savner Steffen og å ha noen som gir instrukser på sidelinjen. Det kan være tirsdagskampen som sitter i, for den var tøff, men vi stopper helt opp etter 50 minutter. Akkurat nå vet jeg ikke hvorfor, sier Jørgen Albertsen.

ÅIF med sju mål

Serieleder Åssiden tok imot naboen Drammens BK fredag kveld, og vant hele 7–2. vemund Eskevik scoret fire mål, mens Andreas M. Andersen, Eren Sünbül og Simon B. Bjerknes sto for de øvrigemålene. Marius H. Dokka scoret DHKs to mål.Hallingdal på sin side var rett i nabolaget og slo Solberg 2–0 på Solbergbanen. Det betyr at ÅIF fortsatt topper med sine 49 poeng, mens Hallingdal har 47. MIF 2 med en kamp mindre spilt enn de to, har 45 poeng, og møter Strømsgodset 3 på bortebane tirsdag.

Konneruds seier over Kongsberg gir dem 14 poeng, men de er håpløst akterutseilt i bunnen sammen med Jevnaker og Slemmestad.