Synne og LSK seriemestere

SERIEGULL: Hvittingfossjenta og LSK-spilleren Synne Skinnes Hansen sikret seriegullet, da Klepp bare klarte uavgjort mot Vålerenga.

SERIEGULL: Hvittingfossjenta og LSK-spilleren Synne Skinnes Hansen sikret seriegullet, da Klepp bare klarte uavgjort mot Vålerenga.

Av

Synne Skinnes Hansen og LSk er seriemestere etter at Klepp spilte uavgjort mot Vålerenga.

DEL

LSK-trener Hege Riise sier spillerne ikke får ta foten av gassen selv om seriegullet ble sikret fem runder før slutt. Romerikingene ble mestere fra TV-sofaen.

Det var 1-1-resultatet i søndagens oppgjør mellom Vålerenga og Klepp som utløste gulljubel i Lillestrøm for femte år på rad.


Etter LSK Kvinners 4-1-seier mot Avaldsnes lørdag var tabelltoer Klepp avhengig av seier borte mot VIF for å ha en teoretisk mulighet til å stikke kjepper i hjulene for de gul- og svartkledde fra Romerike.


Det klarte de ikke, og dermed er LSK seriemester fem runder før slutt. Etter helgens runde er det 16 poeng mellom første- og annenplassen.


– Det er selvfølgelig en god følelse. Vi har hatt en fantastisk sesong så langt, sier LSK-trener Hege Riise til NTB.

På tribunen

Fra tribuneplass i Oslo så hun Zaneta Wyne sende Klepp i føringen etter 67 minutters spill. Sherida Spitse sørget for poengdelingen i hovedstaden to minutter senere.

Riise innrømmer at det var spennende og behagelig på samme tid.


– Det er litt mindre nervøst å sitte og se på, men jeg var spent før kampen.


Det er andre år på rad at Riise tar LSK-jentene til seriemesterskap. Klubben har vunnet eliteserien fem sesonger på rad.


– Ja, vi har hatt mange gode sesonger. Det er det ikke tvil om, sier Riise.

VIF-hjelp

At seriegullet ble sikret med litt hjelp fra Vålerenga og tidligere LSK-trener Monica Knudsen tenker hun ikke på.

– Jeg tenker ikke at dette har noe med Vålerenga å gjøre. Vi har vunnet alt som er å vinne, og det var egentlig bare et spørsmål om når det kom til å skje. At det ble Vålerenga som tok Klepp var mer tilfeldig, sier Riise til NTB.
Hun sier spillerne ikke skal bli vanskelig å motivere videre selv om seriegullet allerede er i boks.


– Det er mange viktige kamper igjen. Vi har mesterliga torsdag, det kommer en seriekamp mot Lyn, og vi har en semifinale i cupen, kampene kommer tett. Og denne gruppa har vært gode til å nullstille, motivere og stå fram på en bra måte.


– Det blir ikke fristende å slippe foten av gassen?


– Absolutt ikke. Og det tror jeg ingen av dem er fristet til. Her er det fullt fokus, sier Riise.


LSK Kvinner har ikke avgitt poeng i årets sesong. Laget har for lengst knust den norske fotballrekorden for antall strake seirer. Rekken med 26 trepoengere på rad begynte i fjor og har stadig vokst seg større.

Nytt tap for tabelljumboen

Tidligere søndag hadde Sandviken få problemer med å slå Grand Bodø. På Stemmemyren kunstgress vant vertene 4-1.

Amanda Perez satte inn både 1-0 og 2-0 mot tabelljumbo Grand Bodø på Stemmemyren kunstgress søndag.


Etter pausen doblet hjemmelaget ledelsen ved Ingrid Altermark og Kennya Cordner før kvarteret av annen omgang var spilt. Gjestenes Stephanie Ribeiro satte inn Grand Bodøs trøstemål da det gjensto en halv time av kampen.


Med tre nye poeng holder Sandviken tak i tredjeplassen på tabellen. Med 32 poeng skiller det kun tre poeng opp til Klepp på plassen over, mens det er to poeng ned til Arna-Bjørnar på fjerdeplass.


Grand Bodø ligger sist på tabellen med fire poeng, åtte poeng bak Lyn på kvalifiseringsplass.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags