Synne scoret i mesterligaoppgjøret

Denderleeuw, BELGIUM 20190807.
LSKs Synne Skinnes Hansen t.h. i duell med Louise McFrederick under fotballkampen mellom LSK og Linfield på Van Roy Stadium i Denderleeuw, Belgia. 
Foto: David Catry / Sportpix.be / NTB scanpix

Denderleeuw, BELGIUM 20190807. LSKs Synne Skinnes Hansen t.h. i duell med Louise McFrederick under fotballkampen mellom LSK og Linfield på Van Roy Stadium i Denderleeuw, Belgia. Foto: David Catry / Sportpix.be / NTB scanpix Foto:

Av

Synne Skinnes Hansen scoret ett av målene, da LSK Kvinner vant 4-0 mot nordirske Linfield i den første kampen i mesterligakvalifiseringen.

DEL

LSKs fotballkvinner fikk som ventet få problemer med å vinne mot Linfield i den første av tre kvalifiseringskamper til mesterligaen.

Til pause ledet romerikingene 4-0 etter scoringer av Synne Skinnes Hansen, Therese Åsland, Elise Thorsnes og Meryll Abrahamsen.

Kunne scoret ti

LSK holdt til tider lekestue på Van Roy stadion i Denderleeuw, og Linfield kan takke sin keeper, Lauren Perry, for at ikke de lå under med flere mål til pause. Til tross for sjansebonanza også i annen omgang ble det ikke flere mål i kampen.

– Vi kunne sikkert scoret ti ganger. Det ble en fin gjennomkjøring. Vi fikk hvilt noen og prøvd noen, sier trener Hege Riise til Romerikes Blad.

At det roet seg ned noe etter hvilen var ikke bevisst, forteller Riise til avisen.

– Vi prøvde å jobbe på. Men når man leder og har kontroll blir det ofte slik. Vi hadde lyst på en bedre prestasjon. Samtidig jobbet Linfield hardt defensivt og var markeringsorienterte.

Kan unngå giganter

Kampen mot Linfield var den første av i alt tre kvalifiseringskamper på en drøy uke i Belgia. Lørdag møter de Anderlecht (Belgia) før PAOK (Hellas) venter i den siste kampen tre dager senere.

Vinneren av gruppen går rett inn i 16-delsfinale i mesterligaen. Skulle LSK ta seg gjennom kvalifiseringen, vil de for første gang være i den seedede gruppen, og unngå storlag som Lyon, Barcelona og Wolfsburg før en eventuell kvartfinale.

Utslagsrundene i mesterligaen starter senere i høst.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags