Synne skaffer penger til Hvittingfoss IL

PENGER: Synne S. Hansens VM-spill betyr kroner for HIL.

PENGER: Synne S. Hansens VM-spill betyr kroner for HIL.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Synne Skinnes Hansens VM-deltakelse gir penger også i kassa til Hvittingfoss IL, Eik og Nanset.

DEL

LSK Kvinner, hvor hvittingfossjenta spiller, så for seg å bli kompensert med 800.000 kroner som storleverandør av spillere til den norske VM-troppen. Nå må klubben nøye seg med halvparten.

Årsaken er at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kort før VM-start i Frankrike har besluttet å endre hvem som skal nyte godt av kompensasjonspengene, melder NRK.

Mens det tidligere har vært spillernes nåværende klubber som har mottatt hele summen, skal nå halvparten gå til klubbene spilleren spilte for i alderen 12 til 22 år.

Det betyr at Hvittingfoss IL, Eik og Nanset også nyter økonomisk godt av Skinnes Hansens VM-deltakelse. Hvor mye de får er uklart.

For en rekke mindre norske klubber gir det et overraskende og til dels solid tilskudd til klubbkassa, mens for LSK Kvinner betyr endringen et betydelig bortfall av inntekter. I alt dreier det seg om rundt 400.000 kroner.

– Det er masse penger for en klubb som oss, og vi fikk jo beskjeden vel sent, sier daglig leder Emma Helena Sørensen til statskanalen.

Romeriksklubben har ikke mindre enn åtte spillere i Martin Sjögrens norske VM-tropp.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags