Inspirert av amerikanske X-Games, står den norske motocrossverdensmesteren bak det som trolig blir sommerens mest spektakulære norske idrettsshow; freestyle motocross (FMX) inne på Bislett stadion.
Noe lignende er aldri skjedd i Norge tidligere. Gaup og sju andre FMX-verdensstjerner skal utføre de mest vågale triksene flygende mellom to ramper i rene gladiatordueller i Nordic X Elements 14. juni.
Den internasjonale konkurransen blir trolig Gaups første opptreden på ni måneder etter både kirurgisk inngrep i skulderen og behandling av tidligere skader i ankel og håndledd.
– Legen sa tolv måneder, men jeg kutter ned til halve tiden. Stort sett er styrken tilbake i skulderen, men jeg mangler bevegelighet. Men jeg jobber med saken og ligger og griner på behandlingsbenken hver dag, sier Gaup til NTB.

Maltraktert
Venstre skulder var maltraktert etter flere skader og leddutglidninger. Sener, muskler og beinbiter var revet av, og i tillegg er et brudd i hånden grodd feil og den ene ankelen ustabil etter et brudd.
– Jeg hater å tape, men kan ikke vente å slå de beste i verden når det er gått så lang tid siden forrige konkurranse. Viktigst for meg er å gi publikum en opplevelse av det vi driver med. Vi skal skremme uten å rive ned arenaen, gliser 28-åringen, som i januar ble kåret til Norges nest største idrettsnavn i fjor bak langrennsmesteren Odd-Bjørn Hjelmeset.
Flere amerikanske superstjerner er forespurt om å komme til Norge, og Gaup vil også invitere en eller flere norske stjerner.

"Power shot"
Bislett-showet vil også huse innslag med Norges største skateboardstjerne Adil Dyani (31), som får med seg stjernen Pierre Luc Gagnon til Bislett.
Liverpool-stjernen John Arne Riise (27) vil krydre showet med en "power shot"-konkurranse mot eliteseriens mest hardtskytende spillere. (©NTB)

(SITAT)

Vi skal skremme uten å rive ned arenaen.

Ailo Gaup