Nå er Skrim på kvalifiseringsplass, og Larvik HK vedtok videre drift

SKJEBNEKAMP: Live R. Deila (t.h.) og Skrim må slå Oppsal. Gjør de det er gode muligheter for fortsatt eliteseriespill.

SKJEBNEKAMP: Live R. Deila (t.h.) og Skrim må slå Oppsal. Gjør de det er gode muligheter for fortsatt eliteseriespill.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fana slo Oppsal, og sendte dermed Skrim ned på kvalifiseringsplassen i eliteserien.

DEL

Fana tok en viktig 28-25-seier over Oppsal torsdag og klatret bort fra kvalifiseringsplassen i kvinnenes eliteserie håndball.

Med tre serierunder igjen å spille falt Skrim ned til kvalifiseringsplass, henholdsvis to og tre poeng foran Gjerpen og Rælingen på nedrykksplassene.

Fana er poenget foran Skrim.

Oppsal holdt følge til 5–5 etter ti minutter, men resten av første omgang var Fana klart best, og hjemmelaget gikk til pause med 17–11. Ledelsen var oppe i åtte mål tidlig i annen omgang. Selv om Oppsal knep innpå, kom laget aldri nærmere enn tre mål. Emilie Margrethe Hovden var Fanas toppscorer med ni mål og ble kåret til banens beste. Christine Karlsen Alver scoret åtte ganger.

Eira Aune førte an for Oppsal med sju mål. Oslolaget kunne i praksis ha berget plassen torsdag, men trenger nå noen poeng til for å være helt sikker. Det er fire poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Skrimjentene møter jo nettopp Oppsal i Oppsal Arena søndag og med seier der, kan de på nytt passere Fana, som møter Molde på bortebane.

Øvrige kamper: Fredrikstad – Larvik, Vipers – Storhamar og Gjerpen – Tertnes.

Videre drift i Larvik HK

Årsmøtet i Larvik Håndballklubb vedtok torsdag enstemmig videre drift av klubben etter anbefaling fra styret, men det er ikke sikkert klubben får lisens.

Dermed er det fortsatt usikkert om klubben som i årevis har vært et flaggskip i norsk klubbhåndball kan spille i kvinnenes eliteserie neste sesong.

Næringslivslederen Merete Berdal har sammen med Anja Hammerseng-Edin jobbet hardt med redningsaksjonen. Hun presenterte resultatet for årsmøtet.

– Det har ikke vært mulig å komme i mål med alt i de tre ukene vi har holdt på, men vi har fått god oversikt over situasjonen. Skissene vi har til løsning gir grunnlag for fortsatt drift, sa hun ifølge Østlands-Posten.

– Styret har besluttet videre drift, sa avtroppende styreleder Cathrine Svendsen, og medlemmene hadde ingen innvendinger.

Kan rykke ned i 1. divisjon

Det ligger an til en ny drøy måned med spenning rundt klubbens framtid. 30. april avgjøres det om Larvik får elitelisens. Berdal gjorde det klart for årsmøtet at det er usikkerhet knyttet til dette. Eliteserienemnda innstilte for to uker siden på at Larvik ikke får lisens.

Larvik fristilte i slutten av februar samtlige spillere og ansatte på grunn av en svært presset økonomisk situasjon. Redningsaksjonen har fått inn om lag 2,5 millioner kroner.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken