Thorir: – Noe av det beste vi har gjort

JUBLER: Ingvild Bakkerud (t.h.) og Vilde Mortensen Ingstad jubler under kampen Norge mot Danmark.FOTO: NTB SCANPIX

JUBLER: Ingvild Bakkerud (t.h.) og Vilde Mortensen Ingstad jubler under kampen Norge mot Danmark.FOTO: NTB SCANPIX

Av

Ingvild Bakkerud og kvinnelandslaget i håndball fikk en strålende start på Golden League-turneringen da Danmark ble slått 31-20 torsdag.

DEL

Det norske laget gjorde som de ville gjennom store deler av kampen, og med unntak av en mindre god periode midt i annen omgang, hadde danskene lite å stille opp med.

– Jeg synes dette var solid. Det er noen små glipper som fører til at de får mål, men det er noe av det beste vi har gjort. Danmark har mer på lager, men all ære til laget, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampslutt.

Norge åpnet forrykende. Anført av en strålende Silje Solberg i mål, ledet laget 15-7 til pause. Solberg vartet opp med en rekke redningen og får ros.

– Silje står en strålende kamp, og vi hjelper henne godt i tillegg, sa Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd, egentlig. Jeg får god treff på distanseskuddene. Jeg synes forsvaret står bra foran der, så de er lette å lese. Det er deilig, sa Solberg.

I annen omgang tok Danmark grep. Norge ledet med ti mål, men slet mer da danskene gikk mer offensivt til verks i forsvar og satte frimerke på Bredal Oftedal. Ledelsen ble kuttet til fem mål, men da svarte Norge med en mesterlig sluttspurt og vant til slutt med elleve mål.

– Det er ganske naturlig når man får en sånn ledelse tidlig at man slipper seg litt ned. Jeg tenker det er greit så lenge man snur det igjen, og det klarer vi, sa Oftedal.

Bra forsvarsspill

Seieren var Norges niende strake mot Danmark i løpet av de siste fem årene. Etter et skuffende EM der det ble femteplass, er VM i Japan det neste store målet for de seiersvante håndballjentene. Før det er det kvalifiseringskamper mot Hviterussland.

Svakt forsvarsspill var blant det som ble trukket fram da et skuffende europamesterskap skulle oppsummeres. Det satt bedre mot Danmark torsdag. Landslagstrener Heirgeirsson omtalte kampen som starten på klatringen tilbake til toppen.

– Vi har snakket ekstremt mye om forsvar. Vi slet i begynnelsen av mesterskapet mot store skyttere, og det møter vi litt i dag og klarer det. Dette var et steg i riktig retning, sa kaptein Oftedal.

Videre i Golden League skal Norge møte Romania (lørdag) og vertsnasjon Frankrike (søndag).

Ingvild scoret tre

Ingvild Bakkerud scoret tre mål i oppgjøret.

KAMPFAKTA:

Norge – Danmark 31-20 (15-7)

1.500 tilskuere.

Mål Norge: Stine Bredal Oftedal 5, Emilie Hegh Arntzen 4, Helene Gigstad Fauske 4, Silje Waade 4, Malin Aune 4, Henny Ella Reistad 3, Ingvild Bakkerud 3, Kari Brattset 2, Marta Tomac 1, Sanna Solberg 1.

Toppscorer Danmark: Stine Jørgensen 4.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Danmark 3 x 2 min.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags