Serietittelen glapp for Skrim

TOPPSCORER: Det holdt akkurat ikke for Trine Haugstad og Skrim Kongsberg borte mot Fana i kampen om serietittelen. Men Skrim-spilleren ble toppscorer i divisjonen med 164 mål. Foto: Ole John Hostvedt

TOPPSCORER: Det holdt akkurat ikke for Trine Haugstad og Skrim Kongsberg borte mot Fana i kampen om serietittelen. Men Skrim-spilleren ble toppscorer i divisjonen med 164 mål. Foto: Ole John Hostvedt

Artikkelen er over 1 år gammel

Skrim var så nære, så nære en ny triumf i Bergen. Men det var Fana som kunne juble som seriemestere etter kampslutt.

DEL

Med ett minutt igjen av kampen, hadde Skrim ballen på stillingen 27–26 til hjemmelaget. Ett mål, så ville det være dem som ble seriemester foran Fana på målforskjell.

Men i stedet for scoring, kom en teknisk feil. Med det ga de ballen og seriemesterskapet til laget fra Bergen. Med seieren endte Fana på 39 poeng, to foran Skrim.

- Det handler om marginer her. Det var en veldig jevnspilt kamp. Vi har muligheten på slutten, men klarer ikke å ta den. Det er surt, sier trener Petter Kjærnes.

Skrim så ut til å være på trygg vei mot seriegullet da de gikk ubeseiret lenge. Men siden opprykket ble klart, har nivået falt noen hakk. Det tar treneren ansvaret for.

- Jeg har nok sluppet jentene litt vel langt ned. Og da er det vanskelig å hente de opp igjen. Så det må jeg ta. Jeg har en del å lære selv fremdeles, sier Skrim-treneren.

Tett og jevnt

Det var en jevn åpning i Slåtthaughallen. Skrim lå målet foran i åpningsminuttene til snaut ti minutter var spilt. Da stakk Fana ifra. 3–4 ble til 8–5 for hjemmelaget.

Fana holdt luken på tre mål en kort periode før Skrim tettet luka til ett mål. Og der lå kampen og vippet inn mot pause. Men Skrim kom mer og mer tilbake og utlignet til 13–13 med minuttet igjen av omgangen.

Det sto seg og til pause.

Holdt følge

Andre omgang startet som den første. Skrim kom ut med et overtak og ledet med 16–14 fem minutter ut i omgang. Så tok Fana over igjen. På seks minutter hvor Skrim gikk målløse, snudde de kampen til 18–16.

Og Fana holdt på ledelsen de ti neste minuttene. Skrim lå alt fra tre til ett mål bak. Og med litt under ti minutter igjen, fikk de utlignet til 22–22 ved Trine Haugstad.

Men Fana beholdt overtaket så vidt. De lå det ene målet foran mens Skrim jaget like bak. Det gjorde de hele veien inn, men det helt siste manglet.

Dermed ble det ettmålstap.

Haugstad toppscorer

Skrim havnet ikke på toppen av tabellen, men på toppscorerlista tok de dobbelt. Trine Haugstad ble divisjonens toppscorer med 164 scoringer. Ingvild K. Bakkerud ble nummer to i serien med 149 mål.

Kampfakta

Fana–Skrim 27–26 (13–13)

1. divisjon damer

Slåtthaughallen

Dommere: Sondre Liltved og Jørgen Jørstad

Skrims målscorere I. Bakkerud 7, Haugstad 7, Cappellaro 3, Bringaker 3, Bø Kaasa 3, H. Bakkerud 2 og Korvald 1.

Fanas toppscorer: Karlsen Alver 8.

Utv.: Skrim 3 x 2 og Fana 2 x 2 min.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags