Skrim avgjorde håndballthriller

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et mål fra Trine Haugstad og en feberredning fra Karoline Warloff i kampens siste 15 sekunder, sikret seier til Skrim i åpningskampen i 1. divisjon. SE HELE KAMPEN OM IGJEN I VINDUET OVER!

DEL

Skrims jenter i 1. divisjon håndball sikret seier i sesongåpningen i Kongsberghallen søndag kveld. Gjestene fra Volda ble slått 26-25 i en meget dramatisk håndballkamp.

Det var elektrisk steming i Kongsberghallen, og de 400 tilskuerne holdt pusten det siste minuttet av kampen. Stillingen var 25-25 da det gjensto 45 sekunder. Et kontrollert Skrim-angrep endte med at Trine Haugstad scoret 26-25 målet i sluttsekundene.

Men dramatikken var ikke over av den grunn. Volda suste frem i angrep, og Skrims Mari B. Paulsen viste rutinert forsvarsarbeid da hun pakket inn en av Volda-spillerne, og lagde frikast.

Frikastet ble tatt nesten uten at noen oppdaget det. Ballen passerte Skrim-forsvaret og hadde retning nettmaskene. Utrolig nok klarte Skrims keeper Karoline Warloff å kaste seg ned i siste sekund. Hun bokstavelig talt satte seg på ballen i det signalet gikk for full tid. Det holdt til Skrim-seier i sesongpremieren.

- Utrolig godt å få dette oppgjøret i havn. Vi spiller tidvis veldig bra, men avdekker samtidig at vi har mye å jobbe med - både fremover og bakover, sier Skrims trener Henrik Wilhelmsen.

Gjestene fra Volda er nyopprykket til 1. divisjon, og var proppfulle av selvtillit etter 24 strake seire i fjorårssesongen. Likevel lå de raskt under med tre mål i Kongsberghallen i går. Så begynte det å kladde seg til for Skrim.

Skrim hadde det altfor travel i avslutningen av sine angrep, og det ble feil på feil. Forsvaret satt heller ikke som det skulle. Dette første til at Volda ledet med tre mål (11-14) til pause.

Skrim-jentene hadde nok fått klar beskjed om å roe ned angrepsspillet i pausen, og kom til andreomgang med større ro i laget. Midt i omgangen hadde Skrim snudd Voldas tremålsledelse til tre målsledelse for hjemmelaget. Men Volda hadde på ingen måte tenkt å gi opp.

Det sto altså 25-25 til det var igjen ett minutt å spille. Og thrilleren i Kongsberghallen avgjorde altså Skrim til sin fordel.

En av Skrims nye spillere til denne sesongen, Trine Haugstad, ble kåret til banens beste spiller. Hun var også hjemmelagets toppscorer med åtte mål.

Neste hjemmekamp i Kongsberghallen går søndag 13. oktober. Da skal  Skrim ta imot Halden til dyst.

Du kan lese mer om kampen i Laagendalspostens papirutgave mandag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags