Roy-Thomas Gampedalen sa det slik før søndagens opprykksthriller mot Åskollen på Gulskoegn:

– Det blir en sekspoengskamp.

Selvsagt hadde Gampedalen rett. Derfor ser det nå svært mørkt ut for KIF med tanke på opprykk til 2. divisjon.

Under til pause
Det var en forrykende første omgang i Drammen. Hjemmelaget tok ledelsen på et mirakuløst brassespark allerede etter fire minutters spill.
Men rødtrøyene viste viljestyrke, og kjempet seg inn i kampen. Etter 33 minutter kom belønningen. Espen Blomhaugen ruver i feltet, og stanger inn utligningen på corner.
Men bare 12 minutter senere, skjer det som ikke skulle skje. Og det som satte griller i hodet på trener Frode Johannessen.
Minstebror Mikkelsen holder en Åskollenspiller i trøya innenfor 16-meteren, og får gult kort og straffe imot seg.
Den setter kollens Morten Hagen i nota. 2-1 til hjemmelaget.

Klager inn dommeren
Og verre skulle det bli.
Bare tre minutter senere, dømmes det igjen mot Halvor Mikkelsen. Etter flere bemerkninger fra flere av spillerne, gjorde dommeren det klart at neste bemerkning mot han, ville kvalifiserer til gult kort.
En noe uortodoks beskjed fra mannen i sort, og dessverre uforståelig for Halvor Mikkelsen. Da han spurte hva dommeren blåste for, fikk han svi – i form av sitt andre gule kort. Det betød en tidlig dusj, og spill i undertall for KIF.
Kongsberg var allerede i pausen klare på at utvisningen ville klages inn for fotballkretsen.

To røde kort
Men dramaet stoppet ikke der.
Brorens utvisning fikk Chase Mikkelsen til å tenne på pluggene, hvilket også ble betalt med et gult kort.
Og da Åskollen igjen tok ledelsen på et fantastisk straffespark minutter før pause, ante man at kvelden kunne bli av det virkelig mørke slaget.
Og om det skumring i pausen, ble kvelden bekmørk etter 65 minutter. Da fikk også Chase Mikkelsen en tidlig dusj av dommeren. I mellomtiden hadde imidlertid hjemmelaget Thomas Backe også blitt utvist.

– Må ha flaks
Begge lag hadde sine sjanser mot slutten av kampen, men ingen maktet å skåre.
Dermed ebbet kampen ut på 3-2 til Åskollen – et resultat som gir kollen syv poengs ledelse til KIF. Opprykket henger i et særdeles tynt snøre.
Trener Frode Johannessen oppsummerte slik:
– Det blir svært tungt å ta igjen syv poeng. Vi må i så fall være dyktigere enn vi har vært, og i tillegg ha en del flaks. Klarer vi å få marginene med oss, slik som Åskollen, kan det gå.
Nå setter han sin lit til av nonchalanse fra Åskollen sin side.
– Vi får bare håpe at de tror de har vunnet serien allerede, sier han.

Rasende på dommeren
Også den amerikanske brødreduoen innrømmer at det nå ser tøft ut.
Men etter kampen var de mest opptatt av å uttrykke misnøye med dommeren.
– Han burde dømme i en lavere divisjon. I en opprykkskamp som dette blir det temperament, men han blåste i hjel kampen. Han har ikke kontroll i det hele tatt. Han burde dømme syverfotball, tordnet Chase Mikkelsen.

– Dommeren misforsto
Etter brorens andre gule kort, verserte det mange rykter om hva som hadde foregått i forkant.
Åskollen mente Mikkelsen kjeftet på dommeren. Selv bedyrer han at han ikke sa noe.
– Jeg forsto ikke hva dommeren sa da han fortalte at alle bemerkninger ville bli gult kort. Jeg spurte, og han ga meg automatisk et nytt kort. Jeg forstår ingenting. Dette var forferdelig surt, synes han.

– Uforståelig
Heller ikke trener Johannessen var tilfreds med dommeren.
Men han vil ikke legge skylden for nederlaget på ham.
– Straffen vi får mot oss er helt uforståelig. Og det forundrer meg ikke om Halvors siste gule var en misforståelse. Men vi opptrer uklokt i flere situasjoner, synes Johannessen som tross i det sure tapet gir spillerne honnør for innsatsen.
– Den var heroisk i andre omgang. Vi spiller i undertall i lange perioder, men skaper likevel sjanser. Det er ikke innsatsen vi taper på, mente han etter kampen.

Må ta inn tre seire
Men hva KIF tapte på, er irrelevant.
Mest sannsynlig er de ute av opprykkskampen. Lite tyder på at Åskollen skal slutte å vippe jevne kamper i sin favør. Laget har vunnet ni av sesongens kamper med et mål. Slikt blir det ofte opprykk av.
For KIFS del har det lite å si om de vinner med ett eller åtte mål. De må ha tre poeng, mange ganger. I alle tre ganger mer enn gårsdagens motstander. Klarer de ikke det blir det fjerde høyeste nivå neste år også.Åskollen – KIF 3-2 (3-2)
3. divisjon avd. 8
Gulskogen Arena
Tilskuere: 55
Dommer: Sverre M. Fredriksen, Heimdal
1-0 4. min. Thorleif Molvær
1-1 25. min. selvmål
2-1 33. min Espen Blomhaugen
2-2 35. min. Morten Hagen
3-2 44. min. Thomas Backe
Gule kort: Morten Hagen og Marius Backe (2), Åskollen, Halvor Mikkelsen (2) og Chase Mikkelsen (2), KIF
Røde kort: Marius Backe, Åskollen, og Halvor Mikkelsen og Chase Mikkelsen, begge KIF.
KIFs lag: Øystein Thoresen, Baard Troye, Chase Mikkelsen, Espen Blomhaugen (Tony Bredesen 10 min), Roger Krogstad, Marius Ottestad (Daniel Avalos 45. min), Halvor Mikkelsen, Daniel Windstad, Joachim Berge, Roy-Thomas Gampedalen, Espen Reinemo

Det blir svært tungt å ta igjen syv poeng
Frode Johannessen