Gå til sidens hovedinnhold

Tande leder skiflygings-VM

Artikkelen er over 3 år gammel

Daniel-André Tande var best i begge omgangene og er i gullposisjon før dag 2 i skiflygings-VM

Han satte standarden i Oberstdorf på fredag med å sette bakkerekord i kvalifiseringen. Og det skulle vise seg å være en solid pekepinn på hva han skulle gjøre resten av dagen.

For etter de to første av totalt fire omganger i VM, leder han med 449,6 poeng. Han er 10,9 poeng foran tyskeren Richard Freitag og 17,8 foran Kamil Stoch fra Polen på tredje.

Bestemann

Han var bestemann i begge omgangene

I første omgang fikk han slite med tunge forhold og liten fart grunnet lav avsats, men Tande landet på 2012 meter og ledet med 1,3 poeng til Freitag etter den første omgangen.

Han viste lite følelser på sletta etter hoppet, men da poengene fra lengde, kompensasjon og dommere kom inn, kom smilet fram. Han hoppet mye kortere enn både Freitag (228 meter) og Stoch (230 meter), men fikk langt mer kompensasjon enn de to.

– Jeg føler det var et fint og rytmisk hopp. Det var litt tunge forhold med så lav fart, men jeg greide å utnytte teknikken på hoppet godt nok til å fly langt ned i bakken. Det føles godt, sa Tande til NRK etter første omgang.

I den andre omgangen var det meget tunge forhold i hele omgangen, men da de tre beste gjensto kom oppdriften tilbake. Og fra avsats 18, hoppet Stoch 219 meter mens Freitag hoppet 225 meter.

Da det var Tandes tur, valgte landslagstrener Alexander Stöckl å gå ned til avsats 16. Det viste seg å være et meget godt trekk. Tande landet på 227 meter, omgangens lengste hopp. Og med den ekstra kompensasjonen, gikk han inn 10,9 poeng foran Freitag.

Toppform

– Jeg sa det. Hvis Daniel får like forhold som de to andre, kommer han til å knuse dem og det gjør han akkurat her. Daniel er i så god form om dagen, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remmen Evensen.

KIF-hopperen har et strålende utgangspunkt før de to siste omgangene på lørdag. Leverer han på det samme nivået da, lukter det gull av Kongsberg-gutten.

Det var også god laginnsats av de norske gutta. Etter to omganger er Robert Johansen på femte, Andreas Stjernen på sjette og Johann André Forfang på niende. Men opp til de tre beste, er det er stort gap poengmessig.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.