Tande og Norge disket i Wisla

DISKET: Daniel-Andre Tande og de norske hoppguttene ble disket i Wisla grunnet at Robert Johanssons hoppdress var for stor.

DISKET: Daniel-Andre Tande og de norske hoppguttene ble disket i Wisla grunnet at Robert Johanssons hoppdress var for stor. Foto:

Av

Robert Johansson hadde for stor hoppdress og ble diskvalifisert under lagkonkurransen i verdenscupen lørdag. – Litt krise, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

DEL

Hjemmefavoritten Polen var beste nasjon og vant 11,1 poeng foran Tyskland og Østerrike. Norge ble nummer ti.

Det var trøbbel med hoppdressen som skapte den triste situasjonen for det norske laget. Det ble slått ned på av kontrollørene.

Dermed fikk ikke Norge hoppe finaleomgangen.

- Trodde vi var innafor

 – Vi trodde var godt innenfor det som var lovlig. Dette er jo en liten krise. Vi prøver å være innenfor grensene, sa landslagstrener Stöckl til NRK.

– Jeg synes det er veldig kjedelig, og jeg vil ikke at det skal skje igjen. Kontrolløren sa at dressen var for stor, sa Johansson til NRK.

– Det blir jo ikke stort verre enn at vi ikke får med tellende hopp. Det er det verste som kan skje, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Vi må bli enda mer skjerpet framover. Dette var svært lite ønskelig. Nå blir det en grundig gjennomgang (av dressene) for alle, la han til.

Individuelt renn søndag

Søndag går sesongens første individuelle verdenscuprenn, også det i Wisla. Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Johansson, Johann-André Forfang og Daniel André Tande hopper for Norge.

Verdenscupsesongen avsluttes i mars i Planica.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags