Kjemper for tredjeplassen i verdenscupen

LØRDAG KVELD: En hoppende glad Daniel-André Tande tar i mot Andreas Stjernen sammen med Robert Johansson og Johann André Forfang.

LØRDAG KVELD: En hoppende glad Daniel-André Tande tar i mot Andreas Stjernen sammen med Robert Johansson og Johann André Forfang.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag kveld kunne Daniel-André Tande juble sammen med kompisene for lagseieren. Søndag måtte han se andreomgangen fra sletta i Vikersund.

DEL

Kontrastene var store for KIF-hopper Daniel-André Tande i løpet av under ett døgn.

– Det var stort å vinne med laget igjen. Det hadde vi ikke gjort siden vi tok VM-gullet i Planica, sier Tande han står lent mot gjerdet i Vikersundbakken og prater om søndagens renn, som var over etter én omgang for hans del.

– Mitt beste

KIF-gutten hadde så innmari lyst til å hoppe langt, stygglangt søndag og forbedre persen på 242 meter.

Etter 210,5 meter i prøveomgangen og et hopp han selv karakteriserer som kanskje det beste her, landet han på 182 meter i førsteomgangen.

Det var en fryktelig skuffet Tande, som hastet forbi tv og andre medier, men etter at den verste skuffelsen hadde lagt seg, var han tilbake for å fortelle om opplevelsen. Han stiller alltid opp.

– Stöckl sa du hadde dårlige forhold?

– Det var et fryktelig dårlig hopp, sier KIF-gutten, som ikke bruker særlig mer tid på det. Han jobber hardt for å finne ut av det.

Håper

Tande er tredjemann i verdenscupen og uten poeng søndag, betyr det at han må prestere best mulig i Planica til helgen når cupen avsluttes.

– Føler du presset?

– Nei, kommer det kontant.

– Jeg klarer å la være det. Jeg tenker på alt mulig i stedet, sier KIF-gutten med krav på å bli tross.

– Nå gleder jeg meg til å komme hjem på sofaen for å spille Playstation eller se på tv. Det skal bli godt, for jeg er litt sliten nå, sier en revansjelysten KIF-hopper.

LES OGSÅ.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags