Tande og Norge i en klasse for seg

JUBLER: Det norske hopplaget ,bestående av Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Johann andre Forfang og Robert Johansson under lørdagens lagkonkurranse i RAW AIR i Holmenkollen.
(Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

JUBLER: Det norske hopplaget ,bestående av Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Johann andre Forfang og Robert Johansson under lørdagens lagkonkurranse i RAW AIR i Holmenkollen. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det norske hopplaget var i en helt egen klasse i lagkonkurransen under Raw Air lørdag. Norge slo Polen med hele 58,9 poeng i Holmenkollen.

DEL

Ingen kunne matche stabiliteten til de norske hopperne. Svev etter svev satt som et skudd i kveldsrennet. Kong Harald kunne fornøyd se Alexander Stöckls utvalgte vinne i utklassingsstil.

– Det har vært en fantastisk dag i bakken. Helt ekstremt hvordan gutta leverer åtte gode hopp under press og med fullt stadion, sa landslagssjef Stöckl til NRK.

Norge ledet med 26,6 poeng foran det polske laget etter første omgang. Luken skulle til slutt mer enn doble seg.

Robert Johansson hadde ingen problemer med å sikre nok en norsk lagseier. Hopperen med sin berømte bart gjorde et svev på 132 meter. I første omgang delte Johansson og Andreas Stjernen på å gjøre det lengste hoppet. Begge greide da 133 meter.

Stjernen slo til med ytterligere tre meter i finaleomgangen. Det er det hittil lengste hoppet etter to av ti renn i Raw Air.

7,5 poeng opp

Daniel André Tande leverte 132,5 meter i begge lørdagens omganger, mens Johann André Forfang gjorde 131 og 134 meter i Holmenkollen.

Det norske laget er det samme som vant gull i både skiflygings-VM og OL.

Johansson plukket flest poeng (141) i første omgang, men måtte se Kamil Stoch ta halvannet poeng mer i finalen. I Raw Air-sammendraget leder polakken 7,5 poeng foran Johansson.

Deretter følger Forfang og Stjernen som nummer tre og fire. De er henholdsvis 20,8 og 24,1 poeng bak teten.

Mulig

Stoch har hoppet svært stabilt i vinter. Han vant storbakkerennet i OL nylig. Fredag var polakken soleklart best i kvalifiseringen til søndagens individuelle konkurranse. Landslagssjef Alexander Stöckl tror Johansson kan slå Stoch i dragkampen om Raw Air-tittelen.

– Ja, det er fullt mulig. Avstanden er liten, og Robert er kjent som en svært god skiflyger, sa han til NRK.

Østerrike tok seg forbi Tyskland og sikret tredjeplassen lørdag. Stöckls hjemland var 88,5 poeng bak Norge.

Det er kun de fire hopperne Stöckl valgte til lørdagens lagkonkurranse som har en sjanse til å vinne Raw Air sammenlagt.

Det skal hoppes ti dager på rad i hoppturneringen, og både kvalifiseringer og lagkonkurranser blir tellende i sammendraget.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags