Tande revansjerte seg i Russland

FREMGANG: Daniel-André Tande endte på 21. plass i verdenscuprennet i Russland søndag. 
(Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

FREMGANG: Daniel-André Tande endte på 21. plass i verdenscuprennet i Russland søndag. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix) Foto:

Av

Etter lørdagens skuffende 46. plass revansjerte Daniel-André Tande seg i søndagens renn i Niznij Tagil og ble nummer 21.

DEL

Daniel-André Tande fikk en liten revansj for sitt svake hopp lørdag med et svev på 125 meter i første omgang. I annen omgang landet han derimot på 121 meter, og det gjorde at han falt ned fra 18. til 21.-plass. Dermed klarte ikke Kongsberg-hopperen å gjøre som i fjor, da han havnet på pallen to ganger i Nizjnij Tagil.

Forfang på pallen igjen

Johann André Forfang er i vinden og sikret 2.-plassen i russiske Nizjnij Tagil søndag. Vant gjorde suverene Ryoyu Kobayashi fra Japan.

Forfang fikk en etterlengtet opptur med seier i lørdagens verdenscuprenn. Søndag fortsatte han den gode trenden med to sterke hopp på 132,5 og 130 meter. Det holdt derimot ikke mot årets komet Kobayashi, som vant med hele 13,9 poeng.

22-åringen fra Japan, som hadde svev på 132,5 og 133,5 meter, tok med det sin tredje seier for sesongen. Han har også vært på pallen i samtlige fem renn.

Piotr Zyla fra Polen fulgte opp lørdagens 2.-plass med å bli treer søndag.

Forfang var nummer to etter første omgang, tre poeng bak Kobayashi.

Godkjent laginnsats

De andre norske gutta gjorde også en godkjent konkurranse. Både Anders Fannemel og Robert Johansson var inne blant de ti beste.

Fannemel kom ikke videre etter første hopp lørdag, men søndag hevet han seg og svevde 128,5 meter i begge hoppene. Det holdt til 7.-plass og sesongbeste for Hornindal-hopperen. Fannemel tok sin første verdenscupseier i den russiske bakken i 2014.

Johansson så skuffet ut etter sitt første hopp på 126 meter. Hans andre hopp var halvannen meter kortere, men med det hoppet han seg opp fra 17. til 9.-plass.

Freitag falt

Richard Freitag hoppet 129 meter, men falt etter landingen da han fikk den ene skien oppå den andre. På grunn av den gode lengden fikk tyskeren hoppe finalen, men han greide ikke å hoppe seg opp og endte på 31.-plass.

Halvor Egner Granerud tok seg ikke videre etter sitt hopp på 120 meter. Sondre Ringen klarte heller ikke søndag å kvalifisere seg til finalehoppingen. 22-åringen landet på 115 meter.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags