Tande står over Willingen

STÅR OVER: Daniel-André Tande står over rennene i Willingen.

STÅR OVER: Daniel-André Tande står over rennene i Willingen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Verken Daniel-André Tande eller Andreas Stjernen hopper i Willingen til helgen. Thomas Aasen Markeng og Marius Lindvik får derimot sjansen.

DEL

Daniel-André Tande og Andreas Stjernen falt begge under trening i Lahti forrige helg. Tande sliter med et vondt kne, mens Stjernen fikk vondt i hoften.

Juniorverdensmester Thomas Aasen Markeng får sjansen dermed sjansen i «verdens største» storbakke i tyske Willingen.

- Ikke alvorlig

– Verken Stjernen eller Tande er alvorlig skadd, men trenger litt mer tid til å trene seg opp igjen. Vi velger derfor ikke å stresse dem inn til Willingen til helgen. Det viktigste er å ta ting med ro og la kroppene deres hvile litt, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Vi vil se an Tande og Stjernens framgang i helgen og prestasjonene til dem som er i Willingen før vi tar ut VM-laget. Det er for tidlig å spekulere rundt endelig VM-tropp, sier Stöckl.

Juniormesteren inn

Markeng ble juniorverdensmester i Lahti nylig. Sist helg vant han et av kontinentalcuprennene i USA. Nå får Lensbygda-hopperen sin første sjanse i verdenscupen.

– Veldig spennende. Jeg gleder meg til å se hvordan nivået mitt holder opp mot de beste. Det er en fryd å kunne dra på tur med de store gutta. sier Markeng.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags