Hoppsjefen om norsk medaljerush: – Vi har vel aldri vært bedre

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror den eventyrlige norske medaljefangsten i OL kommer en smule overraskende på landets befolkning.

DEL

Mandag fikk hoppsjefen se den norske kvartetten Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Johann Forfang og Robert Johansson ta Norges femte hoppmedalje i Pyeongchang. Den var i gull. For første gang i historien ble det norsk seier i en olympisk lagkonkurranse i hopp.

Omtrent da hopprennet startet gikk Håvard Holmefjord Lorentzen inn til gull på 500 meter i den olympiske skøytehallen. Det var Norges første olympiske triumf på den gjeve distansen siden 1948.

- Liten og ydmyk

28 medaljer så langt gjør allerede vinterlekene i Sør-Korea til de beste noen gang sett med norske øyne.

– Man føler seg liten og ydmyk i forhold til de norske prestasjonene i dette OL. Jeg tror ikke folk hadde forventet dette, og da er det ekstremt gøy å vite at man bidrar til at mange hjemme får høyere puls og jubler litt ekstra i stolen. Det gir jo det hele en ekstra dimensjon, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

– Når man i tillegg får være med på en medaljefangst som nå savner sidestykke i historien, er det stort. Norsk idrett er åpenbart et velfungerende system, tilføyer han.

«Gruser verden»

Hoppsjefen har selv bidratt til fem norske medaljer i hoppbakken. To av dem har vært i gull.

Alt tyder på at medaljeraset langt fra er over.

– Lille Norge med fire millioner innbyggere gruser resten av verden. Vi har vel aldri vært bedre, smiler Bråthen.

Olympiatoppen hadde ambisjoner om 30 medaljer (ti gull) før vinterlekene startet. Den målsettingen er på god vei til å bli overgått med utklassingssifre.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags