Hovedtyngden av spillerne på mandagens KIF-lag ble kretsmestere for to år siden - som 13-åringer. De gjentok bragden i fjor, da som 14-åringer, men da den tredje mestertittelen skulle innkasseres mislyktes de ikke.
– De fleste spillerne er bare 15 år, så de har ett år igjen i denne klassen og neste år skal vi klare det, mente Ole Johan Lillebuen, som sammen med Marit Solheim har treneransvaret for jentegjengen.
Laget deres kom til møtet med Glassverket på en våt, glatt og ujevn bane på Åskollen som serieledere, ett poeng foran nettopp Glassverket.
Kun seier ville være godt nok, for med uavgjort ville kongsbergjentene i tilfelle være avhengige av at Vestfossen ville ta minst ett poeng mot nettopp Glassverket i kommende onsdags hengekamp.
Det var bare det at Glassverket banket KIF 4-1 i vårmøtet, var favoritter og de innfridde. KIF-jentene kan takke keeper Cathrine Korvald for at det bare ble tre baklengsmål. Det kunne fort blitt det dobbelte, for hjemmelaget eide nesten hele kampen. Kun to-tre ganger var gjestene skikkelig frempå, men avslutningene ble rett og slett for dårlige.
Muligens fordi noen av dem hadde valgt feil type støvler. I stedet for skruknotter, stilte mange av dem med "faste" og dermed ble det mye "Bambi på glattisen".
Sølv er ikke så ille det heller, og etter kampen var det kaker, brus og champis - sølvchampis i regnværet på Åskollen.

Glassverket - KIF 3-0 (0-0)
Jenter 16 år
Glassverket
Tilskuere: 50
Dommer: Jonny Moen, Mjøndalen
1-0 54. min. Mari Kalmo
2-0 63. min. Madelen Varskin
3-0 75. min. Mari Kalmo