Gå til sidens hovedinnhold

Juro Kuvicek avslutter fotballkarrieren i KIF

Artikkelen er over 12 år gammel

Juro Kuvicek har spilt tre cupfinaler og vunnet to av dem. Nå vil han avslutte fotballkarrieren i moderklubben KIF.

– Jeg har bestemt meg for det, sier Juro Kuvicek, som denne sesongen har vært spillende trener for Manglerud/Stars 3. divisjonslag.
– Men det har skåret seg mellom klubben og meg, så nå er jeg fristil, sier 40-åringen, som startet karrieren sin i KIF, som 11-åringen.
– Fikk med meg tre sesonger på KIFs A-lag og forlot klubben i 1986.
Deretter var Kuvicek i Spania, så i Mjøndalen, deretter i Strømsgodset, i Vålerenga, i Oslo Øst og nå altså sist i Manglerud/Star.

Tre cupfinaler
Han har spilt tre cupfinaler og er slik sett Kongsbergs mest meritterte fotballspiller.
Han var med på Strømsgodsets lag i 1991, som slo Rosenborg 3-2 i cupfinalen. For øvrig sammen med kompisen og tidligere KIF-spiller Ståle Skau, mens Godset tapte 2-0 for Bodø/Glimt i 1993.
Kuvicek fikk en ny kongepokal i 1997, da han som Vålerenga-spiller var med på å slå nettopp Strømsgodset 4-2.
– I den kampen slapp jeg aldri utpå, men jeg hadde spilt de øvrige cupkampene, så jeg fikk pokalen, sier Kuvicek, som er lærer i Oslo i tillegg til at han fortsatt spiller fotball på et rimelig greit nivå og har dessuten blitt C-trener i fotball.

Lot seg overtale
– Har i grunnen tenkt lenge på å avslutte karrieren min i Kongsberg, sier Kuvicek, som har mange gode venner i byen og som har spilt mye tennis sammen med Stein Erik Rotegård.
– Han har mast mye på meg og ment at jeg burde spille for KIF. De trenger spillere og sånt. Jeg har hatt dette i bakhodet, men etter det som har skjedd i det siste, har det gått raskere enn jeg hadde regnet med, sier Kuvicek, som ble spilleklar torsdag.
– Spiller du mot Konnerud fredag?
– Det er det opptil Frode Johannessen å avgjøre, men leder KIF 4-0, kan det jo hende han slipper meg utpå, sier Kuvicek, som har scoret flere mål for oslolaget og er i fin form.
– Håper jeg kan gjøre litt nytte for meg, sier 40-åringen.

(SITAT)

– Håper jeg kan gjøre litt nytte for meg.

Juro Kuvicek

Kommentarer til denne saken