Blant dem hun slo i finalen på 50 meter halvmatch i Frigjøringsstevnet i Plzen i Tsjekkia var verdensmesteren Beate Gauss fra Tyskland.

20-åringen fra Jondalen og Numedal sportsskyttere dro til det store internasjonale stevnet i Tsjekkia med et håp om finaleplass, noe hun greide og det med nest beste kvalifiseringsresultat etter den innledende skytingen i konkurranse med over 100 topputøvere.

Tyske Beate Gauss, regjerende verdensmester, var best med 593 poeng, Aannestad Lund på andreplassen hadde 585 poeng, mens hviterussiske Sviatlana Budzko hadde 584 poeng.

– Det er første gang jeg var i en slik finale. Jeg kom dit som norsk mester og da jeg kikket litt på hvem jeg skulle møte, så hadde de jo gull og sølv og mange andre topplasseringer i VM, deltatt i OL og masse annet.

– Ble du nervøs da?
– Ja, jeg var kjempenervøs, sier 19-åringen, som står i innsjekkingskøen på flyplassen i Praha dagen derpå da vi treffer henne på telefonen.

I finalen, som hadde åtte deltakere, ble det skutt en ny halvmatch.

Katrine var uheldig på en av de liggende seriene og skjøt seks i stedet for fem skudd og ble trukket to poeng.

– Det var litt kjipt, sier jondalsjenta, som klarte å holde nervene i sjakk under skytingen, men som blant annet klarte å velte patronesken.

– Hadde skudd over hele standplassen, forteller hun.

Det hele ble avsluttet med utslagskonkurranse og på det 12. skuddet måtte Gauss gi tapt for Aannestad Lund, mens hun måtte gi tapt for tyske Silivia Rachl på det 13. skuddet.

Katrine var sammen med Karoline Hansen og Siw Anita Dramstad med på det norske andrelaget som tok bronse, mens førstelaget med blant annet Ingrid Stubsjøen, kjæresten til Kim-André A. Lund, tok sølvet bak Polen, som vant lagkonkurransen.