Det knyttet seg nok noe spenning til den tidligere landslagskeeperen Thomas Gill sin inntreden hos gjestene. Men det tok lang tid før 37-åringen fikk vist at han fortsatt holder høy klasse. KIF skapte ikke de helt store sjansene, og det var heller KIF-keeper Peter King i den andre enden som viste seg fram med flere gode redninger etter at Åskollen produserte mest før pause.

Kritiserte dommeren

KIF-spillerne kritiserte dommer Geir Forsberg fra Drammen for å blåse i stykker kampen, mens leder Peter Eilertsen i dommerkomiteen i Buskerud Fotballkrets mente at Forsberg gjorde en god jobb.
– Så lenge han er konsekvent er det bra, sa Eilertsen.
Fem minutter før pause scoret Lars Kristian Stokka sitt første av fire mål for Åskollen, etter at KIF hadde stått godt i mot.
– Jeg synes førsteomgangen var jevnspilt, men vi faller igjennom etter pause, mente trener Ronny Hvambsahl etter 1-6 tapet.
– Vi fikk riktignok et par billige mål i mot, men vi var ikke gode nok.

Rant inn i andre

De to målene var langskuddene som ga 2-0 og 3-0 i andre omgang. Det ene var fra nesten 30 meter, og ble lobbet over keeper Peter King. For KIFs del ble det mye spill på midtbanen, og Thomas Gill reddet stort sett det som kom. Bare Trygve Hagen klarte å lure den tidligere Bundesliga-spilleren, da han på overtid satt inn et frispark i hjørnet mens alle andre sto og gjorde seg klare.
Det var forskjell på ubeseirede Åskollen i teten og og KIF som står med to tap på tre kamper.


KIF - Åskollen 1-6 (0-1)
4. divisjon, menn
Idrettsparken
Tilskuere: 20
Dommer: Geir Forsberg, DBK
0-1 40. min Lars Kristian Stokka
0-2 53. min. Lars Kristian Stokka
0-3 58. min. Ronny Lian
0-4 68. min. Lars Kristian Stokka
0-5 70. min. Thomas Gill (str.)
0-6 90. min. Lars Kristian Stokka
1-6 90. min. Trygve Hagen
Gule kort: Frode Stedjan og Trygve Hagen, KIF og Amund Evensen, Åskollen.