Det er ikke en helg uten at en eller flere idrettsutøvere fra Kongsberg konkurrerer med Norge på ryggen. Det er det også kjempegod grunn til å være stolt over, for flottere ambassadører finnes ikke.

Så er det grunn til å spørre om vi har like god grunn til å være stolte av idrettsanleggene i Kongsberg og sandsværbygdene?

Grunnen til at jeg stiller det spørsmålet er at jeg tirsdag kveld var på et seminar i regi av Kongsberg idrettsråd og Kongsberg kommune i forbindelse med utarbeidelsen av en ny kulturanleggsplan.

En plan som «bestemmer» hvilke anlegg som skal bygges og i hvilken rekkefølge.

Ja, vi har fått mange flotte anlegg i det siste, som for eksempel Skrim idrettspark, hoppbakkene i Idrettsparken og motorsportanlegget på Basserudåsen, for å nevne noen.

Vi kan neppe være like stolte av forholdene for friidrett, at Hvittingfoss ikke har fått en idrettshall og en kunstgressbane eller at svømmerne fortsatt må klare seg med 25 meterbassenget, for å nevne noe.

Nå kan en alltid si at behovet for idrettsanlegg vil være umettelig, for det finnes alltid en eller tusen gode grunner, for at den eller den idretten må få sitt særs tiltrengte anlegg.

Det er derfor Kongsberg idrettsråd nå ber om innspill til hvilke anlegg idretten vil ha, og så starter dragkampen om hvilket anlegg som, bør være på topp, nummer to, tre og så videre.

Det trengs ikke rike onkler.

 

Idrettsrådets oppgave er svært viktig, og det har idrettslederne etter hvert forstått.

Jeg vet om mange eksempler der en eller annen overivrig leder har prøvd å gå sine egne veier og trodd at dette fikser jeg ved hjelp av bekjentskaper.

Heldigvis er den tiden forbi.

Friidretten i Kongsberg mangler et ordentlig anlegg, men nå er det heldigvis satt av plass i Skrim idrettspark.

La oss inderlig håpe at det anlegget blir realisert nå, og hvorfor kan ikke KIF forskuttere dette selv? Det har IL Skrim og mange andre lokale lag gjort med sine anlegg, og så fått spille og kommunale midler etter hvert.

Det trengs ikke rike onkler. I hvert fall ikke så veldig rike, men dugnadsjobbing, som for eksempel flesbergingene er mestere i. Uten dugnad og pågangsmot kommer en ingen vei!

Basketball og håndball trenger ei storstue og kombiner dette med et svømmeanlegg på Flåtaløkka-området hvor det etter all sannsynlighet blir bygget en ny videregående skole.

Og klarer en å huse enda flere idretter er det bare å trå til.

Dessuten må det være lov å involvere private aktører, som for eksempel tilfelle er på Isachsen Stadion i Mjøndalen og den nye håndballhallen til Storhamar.

Hvittingfoss både trenger og fortjener en flerbrukshall og kunstgressbane. Wakeboardbane og Bølgen i Lågen er på gang, og kanskje er dette idrettene vi snakker om i 2024?

Det må være lov og tenke både smått og stort når det gjelder fremtidige idrettsanlegg og ikke minst alternativt.

 

Kanskje er langrenn og skiskyting miniidretter, som hopp og skøyter?

Den uorganiserte idretten var tema på møtet og heldigvis ser det ut til at rullebrettfolket eller skaterne om en vil, får sitt anlegg ved Mølla.

Kongsberg feirer 400 årsjubileum i 2024.

Tenk hvor kult det hadde vært om idrettsbyen Kongsberg kunne arrangert for eksempel ti NM det året i forskjellige idretter, Landsskytterstevnet og kanskje et par EM og VM i for eksempel cheerdance og snøbrett.

Det må være lov og tenke både smått og stort når det gjelder fremtidige idrettsanlegg og ikke minst alternativt.

Laagendalsposten stiller mer enn gjerne sine spalter til rådighet for både fornuftige og ville ideer. Kom igjen!