OK med fjerdeplass

FJERDEPLASS: KIF-jenta Tina Steffensen ble nummer fire i slopestylefinalen i World Rookie Festival i Livigno i Italia onsdag.foto: ole john Hostvedt

FJERDEPLASS: KIF-jenta Tina Steffensen ble nummer fire i slopestylefinalen i World Rookie Festival i Livigno i Italia onsdag.foto: ole john Hostvedt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tina Steffensen var nest best i kvalifiseringen i World Rookie Festival i Livigno i Italia, men ble nummer fire i finalen.

DEL

Selvsagt hadde KIF-jenta god lyst på en medalje, men var ikke så veldig lei seg for fjerdeplassen heller i det beintøffe oppgjøret i med over 30 deltakere fra Europa.

I kvalifiseringen var det finske Emmi Parkkisenniemi som var best, fem poeng foran kongsbegkjøreren.

Italiensk gull

I finalen onsdag, som gikk i et fantastisk flott vær, var det italienske Margherita Meneghetti som vant med 78,6 poeng, foran de to finnene Carola Niemelä, som fikk 74,2 poeng, og Emmi Parkkisenniemi på bronseplass med 72,2 poeng.

Tina ble nummer fire med 69,6 poeng.

Yngst

Hun er for øvrig den yngste av de fire, for hun er født i 2001, mens de andre er født i 2000 og 1999.

Det var i den tredje av de tre finaleomgangene at KIF-kjøreren sikret seg fjerdeplassen.

– Jeg var litt misfornøyd med første railen, den fikk jeg ikke helt til, men resten av runnet mitt er jeg fornøyd med, skriver KIF-kjøreren i en melding fra Nord-Italia.

– Hvilke triks satte du?

– Tok boardslide 270 ut, backside 540 og 50–50 backside 180 ut, forteller KIF-kjøreren, som forteller at nivået var veldig, veldig høyt.

I finalen hvor det var 12 deltakere, var det seks finske jenter!

Det er tydelig at det satses knallhardt på brettsporten hos finnene for tiden. Det var dessuten tre sveitsere, en italiener og en tysker i tillegg til Tina Steffensen i finalen.

Slått ut

KIF-jentene Ingvild Nymoen og Andrea Rue kom ikke videre fra matdagens kvalifiseringsrunde. De endte på henholdsvis 21. og 26. plass i slopestyleløypa i Nord-Italia.

LES OGSÅ.

Endelig på pallen igjen 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags