Cross-suksess i Tsjekkia

KJØRTE BRA: Herman Møller Svendsen, Kristian Holmen, Ola Rudi, Håvard Heggem og Gaute Skurdal kjørte fort i Tsjekkia.foto: privat

KJØRTE BRA: Herman Møller Svendsen, Kristian Holmen, Ola Rudi, Håvard Heggem og Gaute Skurdal kjørte fort i Tsjekkia.foto: privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Her er guttene som vil ta opp arven etter brettcrosskjørerne Stian Sivertzen og Christian Ruud Myhre.

DEL

For mens Christian Ruud Myhre forbereder seg til verdenscup i USA og Stian Sivertzen venter på grønt lys fra lene, så var fem karer i tsjekkiske Dolni Morava i helgen.

– Vi dro dit for å skaffe oss erfaring og FIS-punkter, slik at vi kan få mulighet til å kjøre verdenscup etter hvert, sier Herman Møller Svendsen.

Satser på junior-VM

Møller Svendsen kjørte i ungdoms-OL sist vinter og gjorde det bra, men slet med et brett som hadde dårlig glid.

– Vi skulle gjerne hatt litt hjelp til prepping av brett nå også, så er det noen som kan hjelpe oss blir vi veldig fornøyde, sier KIF-gutten.

Sammen med Håvard Heggem, tryslingen Kristian Holmen, som nå kjører for KIF, Sofia Bjarheim og geilingen Gaute Skurdal skal han delta i junior-VM i brettcross i tsjekkiske Bozi Dar om en måneds tid og etter helgens kjøring er det lov til å håpe på at KIF-gjengen kan kjempe om medaljer.

Lørdag valgte Møller Svendsen å kjøre i seniorklassen og ledet kvartfinaleheatet sitt i første sving, men ble presset ut av en konkurrent og fikk løpet sitt ødelagt.

En 12. plass i dette selskapet lar seg så absolutt høre.

Uvdølen Ola Rudi, som har vært innom verdenscupen og som prøver å få nok FIS-punkter til å kjøre der igjen, ble 24. mann.

Kjørte A-finaler

Søndag sikret Rudi seg verdifulle punkter i så måte, da han kom til A-finalen og ble fjerdemann, mens Møller Svendsen slet med gliden og ble 21. mann i den harde konkurransen.

Håvard Heggem kjørte bra i lørdagens juniorkonkurranse og ble sjuendemann, mens Kristian Holmen som hadde sikret seg 20.-plassen i seniorklassen lørdag, stilte i juniorklassen søndag og ble fjerdemann i A-finalen.

Håvard Heggem på sin side ble 16. mann.

Gaute Skurdal, som er det minst rutinerte av de fem, ble 18. mann lørdag og nummer 30 søndag.

– Jeg håper på at Norges snowboardforbund kan satse litt på oss, Møller Svendsen.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken