I morgen sykler han Birken

Gutta: Noah Alexander (2) og pappa Raymond Snersrud på sykkeltur. Foto: Bjørn Isaksen

Gutta: Noah Alexander (2) og pappa Raymond Snersrud på sykkeltur. Foto: Bjørn Isaksen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Nå er det ingen vei tilbake. Nå må jeg gjennomføre Birken uansett, sier Raymond Snersrud.

DEL

Snersrud gikk høyt ut på Facebook i august 2012. Ett år senere er 40-åringen klar. Grytidlig lørdag reiser han til Rena for å tråkke 92 tøffe kilometer til Lillehammer.

Historien startet 21. august i fjor. Da opprettet Snersrud en Facebook-side med tittelen: «Får jeg 1.000 medlemmer sykler jeg (Raymond Snersrud) birken i 2013».
Det tok bare noen få uker før målet var nådd.

LES OGSÅ: – Hvis jeg kan, kan alle

– Nå er det ingen vei tilbake. Nå må jeg gjennomføre Birken uansett, smiler Snersrud.

I oktober skrev Laagendalsposten historien om den tidligere rusmisbrukeren, født uten høyrearm, som ville tvinge seg selv tilbake i toppform – ved hjelp av Facebook.

Angrer ikke

– Jeg har syklet mye siden høsten 2012 og føler meg trygg på at jeg kan gjennomføre. Jeg vil ikke sette noen makstid, det kan fort bli en liten nedtur, sier Snersrud.

– Angrer ikke på at jeg gikk så høyt ut. Snarere tvert i mot. All støtten på Facebook har holdt motivasjonen oppe gjennom vinteren. Jeg har 1.167 medlemmer på siden, så det er veldig mange grunner til å fullføre.

Mange støttespillere

Snersrud er opptatt av å nevne sponsorene som har hjulpet ham på veien.

LES OGSÅ: – Hvis jeg kan, kan alle

– Jeg har fått en kjempesykkel og god service gjennom Sport 1, Oles Bil og MC Skole har sponset meg med førerkort, Privat Bar og I Senteret har støttet meg – så det er mange jeg må takke, sier Snersrud.

– Det at jeg har fått førerkortet tilbake har nok ført til at jeg har syklet litt mindre enn jeg burde i sommer – men jeg er klar.

Nye mål

Facebook har hjulpet Raymond Snersrud til å fokusere og jobbe mot et mål. Han er fast bestemt på å bruke samme metode for å nå nye hårete mål i livet.

– Det er helt klart. Det å fortelle hele verden om planene mine har tvunget meg til å være fokusert. Kanskje det neste blir å løpe Birken. Jeg hater å løpe, så jeg får vente litt før jeg går ut med den planen, sier Snersrud.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags