Marius Sommer tilbake i halfpipen

VERDENSCUP: Marius Sommer i aksjon i verdenscupen i halfpipe i franske Tignes i 2001. FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

VERDENSCUP: Marius Sommer i aksjon i verdenscupen i halfpipe i franske Tignes i 2001. FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Uvdølen Marius Sommer la opp som snøbrettproff i 2002, men nå er han tilbake igjen og i helgen skal han delta i en invitasjonskonkurranse i Åre i Sverige.

DEL

– Jeg tror jeg har et bedre program i halfpipen nå, en jeg hadde da jeg la opp, sier Marius Sommer, som tydeligvis har fått blod på tann igjen.
Sommer var kjent som kjøreren som var helt rå på trening, men som slet når det gjaldt som mest og i verdenscupen hadde han to fjerdeplasser som beste prestasjoner.
Nå jobber han med nettopp idrettspsykologi ved Umeå Universitet, hvor han har vært bosatt i flere år etter at han giftet seg med den svenske artisten Lisa Miskowsky og i fjor høst ble pappa til en datter.
– Det er det største som har hendt meg, sier Sommer.
– Men dette med idrettspsykologi funker for alle andre, bare ikke på meg, legger han til.

Stilte i SM
I fjor høst mente kona Lisa at Marius kanskje kunne stille opp i det svenske mesterskapet i Vännäs, som ikke ligger så langt fra nettopp Umeå.
Og husbonden lot seg overtale.
– Jeg fikk et tilbakefall, gliser numedølen, som hadde sin første trening i den flotte halfpipen 13. desember, på Lucia-dagen.
– Var rett og slett redd. Klarte nesten ikke å kjøre over pipekanten en gang, men etter hvert stemte ting og jeg fikk trent en del foran SM.
– Hadde først tenkt å stille i old boys all den tid jeg er 33 år, men så slo jeg fra meg de. Valgte å stille i seniorklassen hvor eldstemann var 27, forteller Sommer.
– Og som vanlig gikk det veldig bra på treningen og jeg trodde kanskje jeg kunne være med på å kjempe om gullet, men så gikk det som i gamle dager. Jeg satte press på meg selv og d var det mye som ikke stemte. Dessuten falt jeg i begge finaleomgangene og ble 12. mann.

Blod på tann
Marius Sommer hadde ikke kjørt en internasjonal konkurranse siden januar 2002, da han ble 20. mann i franske Alpe d'Huez og var ute av kampen om en OL-plass, som var det store målet.
- Etter SM fikk jeg en telefon fra Burton (snøbrettprodusent) her i Sverige med spørsmål om jeg kunne tenke med å delta en konkurranse, som arrangers i Åre kommende helg.
– De fire beste fra SM var automatisk kvalifisert, men så hadde de hørt at jeg hadde kjørt ganske bra på trening, så de ville gjerne ha meg med og i det siste har jeg trent veldig bra, så nå har jeg vel ett bedre program enn da jeg la opp, sier Sommer.
– Det er jo under to år til OL i Vancouver?
– Det må være neste mål, fleiper uvdølen.

Lyst på trenerjobb
Han synes det er veldig moro å jobbe med idrettspsykologi og har blant annet jobbet med basketlaget i Umeå, som har vunnet den svenske 1. divisjon dette året.
– Sammen med noen andre har jeg også vært engasjert i Björklöven, hockeylaget som er byens stolthet, og det har gått sånn passe.
– Du søkte jobben som norsk landslagstrener?
– Ja, det gjorde jeg og jeg trodde kanskje jeg skulle få den, men så var det Roger Hjelmstadstuen som fikk den. Det hadde vært veldig moro om jeg hadde fått den jobben, for jeg tror jeg hadde hatt masse nye ting å tilføre og ikke minst når det gjelder idrettspsykologi.
– Så du er klar hvis du får sjansen senere?
– Ja, i høyeste grad, sier Marius Sommer.

PS!
Vil du se Sommer kjøre på brettet i halfpipe-SM, ligger det en videosnutt på www.tacky.se.


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags