Fire små tideler.

Du rekker nesten ikke å blunke en gang.

– Det er jo ingen ting, sier Jan Egil Halland, men legger raskt til.

– Men Ole Gunnar var fire tideler foran og sånn er det.

I fjor var Halland 1,6 sekunder foran Skogli, så da var han håret hvassere.

Foran den åttende og siste etappen, Smådøl nes, ledet skogli med ni sekunder.

Lettet

– Jeg var usikker på om det var nok, men jammen holdt det. Det var deilig, sier NMK Nore og Uvdal-føreren, som håper å kjempe om NM-gullet i nasjonalklassen.

De to første NM-rundene har endt med stopp for Skogli og kartleser Raymond Braaten.

– Nå er vi med i medaljekampen, sier Skogli, som forteller om småproblemer med løst styrestag og oljelekkasjer etc.

– Når jeg først skulle tape for noen, var det greit at det var Ole Gunnar, sier Jan Egil Halland.

Han og kartleser Anders Nygård vant NM i fjor, nå har duoen «pensjonert» seg, men måtte jo kjøre Numedalsrally.

– Jeg ble Smådølkonge for sjette året på rad. Fornøyd med det, sier halland, som også hadde noen småtrøbbel med bilen.

– Nei, på skinner gikk det ikke, sier Halland.

Også tredjeplassen ble besatt av en lokal utøver. Anders Kjær fra NMK Larvik hadde nemlig med seg kartleser Gøril Undebakke fra NMK Nore og Uvdal i sin VW Golf II GTI. De kjørte inn til en tredjeplass foran NM-leder Søren Snartemo fra NMK Konsmo og kartleser Arne-Ingar Stulen fra NMK Hadeland i BMW M3.

Grøndal igjen

Det var Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker og Bærum og kartleser Miriam Walfridsson fra MK Ratten som vant årets tredje NM-runde i rally som ble kjørt i Numedal lørdag. I en Ford Fiesta R5 sikret Grøndal seg viktige NM-poeng og økte ledelsen i sammendraget.

Det ble favorittseier til Anders Grøndal som også vant klassen for internasjonale biler med firehjulstrekk under flotte forhold i Numedal.

Sammen med sin svenske kartleser fikk han konkurranse av svenske Johan Kristoffersson som for anledningen hadde med seg Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker og Bærum i kartleserstolen i sin Skoda Fabia S2000. Kristoffersson, som ble nummer tre i VM i rallycross i 2015, var kommet til Numedal for å skaffe seg fartstrening før sommersesongen, og de kjørte bedre og bedre utover i løpet. Før den siste prøva på nesten tre mil var de kun 19 sekunder bak Grøndal.

Grøndal og Walfridsson lot seg ikke true av svensken, og i mål var de åtte sekunder foran Kristoffersson og Engan.

I og med at Kristoffersson er svensk, kvalifiserer han ikke til NM-poeng. Det ble tøff kamp om tredjeplassen. Trond Lyseng fra NAF Motorsport Ringerike og Pål Iversen fra NAF Motorsport Asker og Bærum hadde gått opp ei bilklasse i helga, og lå helt likt med Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum og Sigdal før den siste prøva. I likhet med Grøndal kjører begge en Ford Fiesta R5, og det er vel ikke tvil om at begge hadde sterke ønsker om å vinne den avgjørende Smådøletappen. Lyseng hadde et lite uhell og måtte rygge, dermed tok Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen tredjeplassen i årets Numedalsrally.

Anders Grøndal drar fra i NM-sammendraget i klassen, mens Oscar Solberg og Geir Helge Frøslid ligger på en delt andreplass, kun ett poeng foran Kenneth Johnsrød.

Røkland igjen

Nok en gang var det Steve Røkland fra NMK Gardermoen og kartleser Patrick Barth som var raskest i klassen for internasjonale biler med tohjulstrekk. Røkland har vært suveren så langt i år og kjørt inn full poengpott med sin Peugeot 208 R2.

De kjørte imponerende og vant klassen suverent foran Morten Storsveen og Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i en Renault Twingo R2. Nummer tre ble Håkon Sveen Frøslid og Marius Fuglerud fra henholdsvis NMK Fluberg og NMK Drammen i en Ford Fiesta ST. Unggutten fra Fluberg fortsetter å kjøre meget bra, og beholder andreplassen i NM-sammendraget bak Røkland. Miriam Aasli er nummer tre i NM.

Sekundstrid

Jo Inge Bakken og Tommy Slåstad fra KNA Kongsvinger hadde en ledelse på over 20 sekunder til Stein-Erik Brynildsen fra NMK Gardermoen og Vemund Leivestad fra NMK Aurskog-Høland før den avgjørende sisteetappen over Smådøl. Brynildsen satset alt i sin Mitsubishi Evo IV, og vant med fattige tre sekunder på Bakken.

Bernt Kollevold fra NAF M.Sp. Asker og Bærum ledet NM før Numedalsrally, men sammen med sin kartleser Ove Johnny Andersen fra samme klubb fikk han problemer med sin Toyota Celica ST205 og måtte bryte løpet.

Tom Heitmann fra NAF Nordre Vestfold og Frode Gunnerød NMK Tønsberg kjørte inn til en tredjeplass i en Subaru Impreza Sti. Dermed har vi tre med 53 poeng i NM etter at vinterløpene er kjørt. Dette er Bernt Kollevold, Jo Inge Bakken og Stein Erik Brynildsen.