– Har trent mer i sand enn på mange år

KLAR: NMK Kongsbergs Pål Anders Ullevålseter stiller godt forberedt til Africa Race, som starrer 2 januar.

KLAR: NMK Kongsbergs Pål Anders Ullevålseter stiller godt forberedt til Africa Race, som starrer 2 januar.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Pål Anders Ullevålseter føler han er svært godt forberedt til ørkenrallyet Africa Race. 2. januar starter han jakten på nok en sammenlagtseier.

DEL

Fra før har 49-åringen to triumfer (2015 og 2016), mens han ble nummer to i årets utgave. Ullevålseter tror særlig en italiener blir en lei nøtt å knekke.

– Det er flere gode som vil melde seg på. Paulo Ceci fra Italia er en selvskreven vinnerkandidat med sine mange gode resultater fra nylige Dakar-løp. Han blir det vanskelig å holde følge med, sier NMK Kongsberg-føreren.

Pål Anders Ullevålseter forteller at han har gjort mye for å ha et best mulig treningsgrunnlag for det som skal skje i den afrikanske ørkenen.

- Trent mye i sand

– I år har jeg trent mer i sand enn på mange år, så jeg er godt forberedt. I tillegg har rutine svært mye å si. Om alt stemmer, noe det må hele veien, skal jeg klare dette. Selv om jeg er mosjonist nå, er det ingenting i veien med konkurranseinstinktet.

Siden sist har Ullevålseter investert i en spesialfjæring og en ny motor.

Veteranen stiller til start i Africa Race sammen med «lærlingene» Kristian Felix Jensen og Marius Helmersen. Det er første gang at det er med tre nordmenn i det tøffe ørkenrallyet.

Avsluttes 14. januar

Africa Race består av i alt tolv etapper. De fem første kjøres i Marokko, deretter seks i Mauritania og den siste i Senegal og avsluttes 14. januar.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags