Ullevålseter kjemper om seieren i Afrika

NUMMER TO: Etter tre etapper av Africa Race, er Pål Anders Ullevålseter fra NMK Kongsberg nummer to sammenlagt. Her er han i aksjon i Africa Race i 2016. Da vant han sammenlagt.

NUMMER TO: Etter tre etapper av Africa Race, er Pål Anders Ullevålseter fra NMK Kongsberg nummer to sammenlagt. Her er han i aksjon i Africa Race i 2016. Da vant han sammenlagt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Pål Anders Ullevålseter kom greit fra den tredje etappen av ørkenrallyet Africa Race, men måtte se sammenlagtledelsen glippe.

DEL

(©NTB)På tilsvarende etappe for ett år siden ødela nordmannen, som kjører for NMK Kongsberg, sykkelen og havnet i store problemer. Langt bedre gikk det torsdag.

Ørkenrally-veteranen kjørte inn til tredjeplass på den 40 mil lange og krevende etappen i Marokko. Portugisiske Luis Miguel Oliveira var det ingenting å gjøre med. Han kjørte raskest av samtlige og vant foran italienske Paolo Ceci.

– 40 mil lang steinrøys

I sammendraget har nå Ceci to minutter og 29 sekunders forsprang på Ullevålseter.

Onsdagens etappe gikk langs en fjellkjede på svingete og steinete veier. Navigasjonen var svært utfordrende. Ullevålseter trives best i ørkensand og holdt ikke riktig så høy fart som sine argeste konkurrenter.

– Det var som å kjøre 40 mil langs ei steinrøys, veldig krevende og ganske kjedelig. Men jeg er glad jeg holdt meg på sykkelen, at den er hel, og at jeg er hel. Når jeg tenker på hvordan denne etappen gikk i fjor, så er jeg veldig glad for nettopp det. Vi kjørte feil mange ganger, navigasjonen var vanskelig, oppsummerte mannen som vant Africa Race sammenlagt både i 2015 og 2016.

Stoppet av militæret

I fjorårets utgave av løpet ble han nummer to.

Etter målgang opplyste onsdag opplyste det norske håpet at han hadde blitt stoppet av en militærpatrulje underveis på etappen. Det kostet dyrebar tid. Ullevålseter håper å få den tapte tiden godskrevet av arrangøren.

Etter en tøff dag onsdag, klatret de to øvrige nordmennene Kristian Felix Jensen og Marius Helmersen i sammendraget torsdag. Jensen ligger på 11. plass og Helmersen er på plassen bak. Begge de to debutantene er over tre timer bak teten.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags