Ullevålseter ute av seierskampen etter brutt etappe

MÅTTE BRYTE: Pål Anders Ullevålseter måtte bryte den fjerde etappen, men var tilbake på start neste dag. Da vant han den femte etappen.

MÅTTE BRYTE: Pål Anders Ullevålseter måtte bryte den fjerde etappen, men var tilbake på start neste dag. Da vant han den femte etappen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Pål Anders Ullevålseter må se langt etter karrierens tredje seier i Africa Race etter at sykkelen brøt sammen på fredagens fjerde etappe.

DEL

Ullevålseter fikk tidlig problemer med utstyret, og det hjalp ikke at løpets to øvrige norske deltakere stoppet for å forsøke å hjelpe den norske seierskandidaten.

Til slutt så ikke Ullevålseter noen annen utvei enn å tilkalle arrangøren for å få hjelp til å frakte sykkelen til målområdet.

Ullevålseter blir samtidig ilagt en tidsstraff som gjør det umulig å kjempe om en pallplass sammenlagt.

– Jeg er lei meg akkurat nå, men om sykkelen kommer fram i tide og vi får reparert problemet, ønsker jeg å fortsette. Målet nå er å ta noen etappeseirer, sa nordmannen fredag.

– De er snille med meg her nede, jeg fikk haik med et helikopter tilbake. Om ikke det hadde skjedd, ville jeg blitt stående ute der sammen med sykkelen i hele natt, tilføyde han.

Og målet om en ny etappeseier, fikk han oppfylt neste dag. Ullevålseter var raskest av alle fra Fort Chacal til Dakhla på den femte etappen lørdag. NMK Kongsberg-føreren brukte 4.00.11 på de 435,9 kilometerne og var 4.03 raskere enn sammenlagtleder Paolo Ceci på andreplass.

Årets Africa Race består i alt av 12 etapper. Målgang er i Senegals hovedstad Dakar 14. januar.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags