Motorsportfest på to og fire hjul

ENDUROFEST: Søndag er det klart for NMK Kongsbergs klubbløp hjemme hos Øystein Kjørstad i Hvambskroken.ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

ENDUROFEST: Søndag er det klart for NMK Kongsbergs klubbløp hjemme hos Øystein Kjørstad i Hvambskroken.ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Av

For ei helg det blir for motorsportfolket. Lørdag er det klubbløp i bilcross på Basserudåsen og søndag er det klart for Norges tøffeste klubbløp i enduro i Sandsvær.

DEL

Bilcrossbanen på Basserudåsen er «redningen» for kjørere fra nedre Buskerud og Vestfold, som ikke har egne baner.

Derfor har NMK Kongsberg nok en gang stilt banen sin til rådighet for et felles klubbmesterskap for kjørere fra NMK Drammen, KNA Eiker, NMK Tønsberg, NMK Sande, NMK Hurum og Røyken og NMK Notodden.

Og det blir virkelig en skikkelig heftig lørdag på den flotte bilcrossbanen.

Og det skal konkurreres i en haug med klasser: Bilcross åpen, bilcross damer, bilcross junior, bilcross junior trening, bilcross old boys, rallycross for tohjulstrekkere, crosskart, shortcar og klassen free for all.

Det skal kjøres tre innledende runder med fem biler i heatet og deretter finaler. Disse kjøres klubbvis.

Over 100 deltakere

Og det er på ingen måtte noe å si på deltakelsen, for det er påmeldt over 100 deltakere til lørdagens løp.

Og det er flere av Norges beste bilcrosskjørere som stiller på startstreken som Trond Rødengen, Kristoffer Gutu Holt, Randi Sanner Hansen, Morten Sætren, Ronny Wassengen og en haug med lokale håp.

Vi er rimelig sikre på at dette kommer til å bli en skikkelig underholdende lørdag og i fjor var det også flere hundre tilskuere på Basserudåsen.

Lettere å vinne NM

Søndag er det klart for enduroløp hjemme hos Øystein Kjørstad i Hvambskroken i Kjørstadgrøfta Raceway.

Og det er vel faktisk lettere å ta NM-gull i enduro enn å vinne klubbmesterskapet i NMK Kongsberg, for foruten hjemmekjøreren stiller Anders Becker Johansen og Pål Anders Ullevålsæter til start.

– Pål Anders skal kjøre norgescup på Jevnaker lørdag, men jeg får være hjemme og gjøre klar banen, forteller Kjørstad.

Det er ingen liten jobb, men med gode hjelpere blir det eh flott bane.

Også her er det klasser for de aller, aller yngste til veteranene og også her blir det mye publikum. I fjor var det over 500 tilskuere der.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags